Kodujuustu-peekoni pirukas

Mulle meenutas see pirukas pitsat. Ilmselt Vahemere ürdisegu maitse tõttu :D Samas koostisosad olid ka ju paljuski samad: peekon, paprika, tomat. Igatahes valmib selle retsepti järgi üks ülimalt mahlane pirukas, mis sai külaliste käest palju kiita! Tasub proovida.

Idee siit.

214 kcal/100 g

2018-01-13 18.53.53.jpg

Tainas

  • 100 g võid
  • 0,75 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 240 g jahu
  • 1 muna
  • 150 g kohupiima (kasutasin ricotta‘t)

Täidis

  • 120 g suitsupeekonit
  • 1 väiksem porru (140 g)
  • 1 paprika (175 g)
  • 425 g kodujuustu
  • 200 g juustu
  • Vahemere ürdisegu
  • 3 muna
  • 210 g tomateid
  • pipart

Esimesena valmista tainas. Selleks näpi või soola, küpsetuspulbri ja jahuga ühtlaseks. Lisa muna ja kohupiim. Suru saadud tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 28 cm pirukavormi põhja ja äärtele. Pane külmkappi, kuni valmistad täidist.

Täidise tegemiseks prae peekon, lisa pannile porru ja paprika. Prae kergelt läbi ja lase jahtuda. Kui täidis on juba leige, siis lisa kodujuust, riivitud juust, Vahemere ürdisegu ja munad. Saadud täidis kalla põhjale, peale aseta tomatirõngad ning jahvata pipart.

Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 35 minutit. Enne lahti lõikamist lase pisut jahtuda.

2018-01-13 18.51.51

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s