5 hommikusööki

Šokolaadi-avokaadopuding

Kakao-avokaadomaiused on enamasti head, kui avokaado kogus nii paika saada, et selle maitse domineerima ei jää. See retsept täitis selle kriteeriumi kenasti. Soovitan. Passis imehästi maapähklivõi ja mustikatega.

ühele (164 kcal/100 g)

  • 160 g avokaadot
  • 120 ml lahjat kookospiima
  • 65 g datleid
  • 40 g banaani
  • 10 g India pähkli võiet
  • 20 g kakaopulbrit
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • näpuotsatäis soola

Pane kõik koostisosad köögikombaini ja töötle ühtlaseks. Maitse ja vajadusel lisa datleid. Võid serveerida ka mõne päeva pärast, sest see säilib külmikus kenasti.

2018-01-07 12.15.09.jpg

Toorpuder maapähklivõi, kakao ja seemnetega

See hommikusöök mulle muljet ei avaldanud ja kordamisele ei lähe. Maitset oli kuidagi vähe. Katteks olnud vaarikad ja mustikad olid parim osa :P

ühele (114 kcal/100 g)

  • 125 ml lahjat kookospiima
  • 1 dl vett
  • 45 g kaerahelbeid
  • 10 g kaerakliisid
  • 20 g maapähklivõid
  • 1 spl steviaga magusainet
  • 1 spl kakaonibse (10 g)
  • 50 g vaarikaid ja mustikaid
  • 1 spl linaseemneid (10 g)

Sega kookospiim ja vesi, lisa helbed ja kaerakliid, maapähklivõi, magusaine ja kakaonibsid. Sega läbi ja pane ööseks külmkappi. Hommikul tõsta peale marjad ja raputa seemneid.

2018-01-07 12.42.09.jpg

Toortatrapuder marjade ja seemnetega

Polnudki vist varem toortatrast putru teinud. Ja see oli mu jaoks ikka väga harjumatu. Juba tekstuurilt. Koos lisanditega söödav, aga rohkem ei prooviks. Mett lisasin kaks korda rohkem kui algretseptis ja ikka polnud mu jaoks piisavalt magus. Kõhtu täitis aga hästi.

ühele (133 kcal/100 g)

  • 80 g toortatart
  • 3 dl vett
  • 15 g goji-marju
  • näpuotsaga soola
  • 1 spl mett (panin 45 g)
  • 5 g kakaopulbrit
  • 5 g chia-seemneid
  • 5 g seesamiseemneid

Pane tatar õhtul külma vette likku. Hommikul loputa tatar läbi ja pane külma veega keema. Kuumuta keemiseni, lisa hulka goji-marjad ja näpuotsaga soola. Alanda pliidi kuumust ja kata pott kaanega. Hauta 10 minutit ja keera siis pliidi kuumus kinni. Sega hulka mesi, kakaopulber, chia-seemned ja seesamiseemned. Serveeri goji-marjade, kookoslaastude ja mustikatega.

2018-01-07 12.32.32.jpg

Chia-seemnete ja banaani toorpuder röstitud rukkihelvestega

Chia-seemne pudingud mulle üldiselt ei meeldi, aga kuna siinses oli nii rohkelt banaani ning lisaks veel kaerahelbed, siis oli täitsa mõnus kompott. Banaani tõttu on hommikusöök väga magus, nii et tasub rohkelt vaarikaid lisada.

ühele (101 kcal/100 g)

  • 30 g chia-seemneid
  • 1,5 dl mandlipiima
  • 30 g rukkihelbeid (kasutasin kaerahelbeid)
  • 10 g mett
  • 180 g banaani
  • näpuotsaga kaneeli

Sega õhtul chia-seemned mandlipiimaga ja jäta ööseks seisma. Röstirukkihelbed kuival pannil kuldpruuniks. Sega hulka mesi ja pane taldrikule jahtuma.

Hommikul püreesta banaanid kahvliga, sega chia-pudinguga, lisa näpuotsaga kaneeli ja röstitud rukkihelbed. Sega läbi ja serveeri värskete marjadega.

2018-01-10 18.06.24.jpg

Apelsini-spinatismuuti

Mõnus värske maitsega paksemat sorti smuuti.

ühele (57 kcal/100 g)

  • 1 apelsin (225 g)
  • 2 spl suhkrusiirupit (panin 45 g datleid)
  • 65 g küpset banaani
  • 100 g külmutatud vaarikaid
  • 1 suur peotäis (u 35 g) spinatit

Koori apelsin ja murra sektoriteks lahti või lõika noaga tükkideks. Aseta kannmikserisse koos suhkrusiirupiga ja töötle püreeks. Lisa tükeldatud banaan, marjad ja spinatilehed ning püreesta ühtlaseks.

2018-01-14 18.53.51.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s