Lihtne punase läätse ja köögivilja supp

Mees suutis supi küll väheke liiga soolaseks teha, aga ta vist pani ka rohkem soola kui retseptis ette nähtud. Vaatamata sellele on ikkagi tegu mõnusa koduse supiga.

Idee siit.

kuuele (48 kcal/100 g)

2018-01-17 18.12.09.jpg

  • 2400 ml keeva vett
  • 1 spl õli
  • 2 sibulat (185 g)
  • 20 g küüslauku
  • 1 suur porgand (170 g)
  • 300 g kuivatatud punaseid läätsi
  • 15 g värsket tilli
  • 5 g kuivatatud peterselli
  • 2 suurt kartulit (220 g)
  • 2 ½ tl kuni 3 tl soola

Aja vesi kiirkeedukannus keema. Nüüd aja paksema põhjaga pott kuumaks. Lisa õli ja hakitud sibulad. Prae paar minutit. Lisa hakitud küüslauk ja porgandikuubikud. Prae paar minutit. Lisa läätsed ning till ja petersell. Prae pool minutit. Vala peale keev vesi, kata pott kaanega ja keeda suppi 10 minutit. Lisa kartulikuubikud ja sool. Keeda 20 minutit, kuni porgandid on pehmed ja läätsed juba pudrused. Maitse, lisa vajadusel soola ja värskeid ürte.

 

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s