Šokolaadi-kohupiimatäidisega keerusai

Enamasti lähevad huvipakkuvad retseptid mul mitmesajaleheküljelisse to-do-listi :D Vahel harvan võtan midagi kohe ette. Miskipärast aga tundus see keerusai nii vastupandamatu, et tegin paar päeva pärast retsepti leidmist. Peas oli kindel ettekujutus sellest, kuidas see maitsta võiks jne. Toorelt oli kõik väga hea! Kahjuks oli valmis sai mu jaoks suur pettumus. Kuna ma saia ei söö, siis n-ö saiased küpsetised pole minu teema. Kuhu kõik see imeline täidis kadus :( Šokolaadimaitse kadus täitsa ära, vaid kakao jäi tunda. Ja kohupiim imendus lihtsalt taina sisse. Mees siiski nii kriitiline polnud ja kui nüüd mõelda, siis pole ma 95 % pärmitainaküpsetistega rahul, nii et mind vist ei tasu kuulata :D

Idee siit.

315 kcal/100 g

2018-01-19 19.04.11.jpg2018-01-19 18.39.32.jpg

Pärmitainas

  • 50 g võid
  • 2,5 dl piima
  • 25 g värsket pärmi
  • 65 g suhkrut
  • 1 apelsini riivitud koor (10 g)
  • 0,25 tl soola
  • 1 suur muna
  • 480 g nisujahu

Sulata või ja vala piim sooja või hulka. Katsu, et segu oleks käesoe. Hõõru pärm ja suhkur omavahel, vala hulka käesoe piima-või segu. Riivi juurde apelsinikoor, lisa sool ja muna. Klopi läbi ja lisa pool jahust, sega ning lisa ülejäänud jahu. Sõtku tainast, kuni see enam käte külge ei kleepu ja on mõnusalt vetruv, umbes 10 minutit. Pane tainapall kaussi, kata rätiku või toidukilega ja tõsta sooja kohta tunniks ajaks kerkima.

Täidis

  • 200 g 5% kohupiima (mul tuli pakist 190 g)
  • 10 g kakaopulbrit
  • 45 g suhkrut
  • 50 g võid
  • 100 g tumedat šokolaadi (panin pooleks tumedat ja piimašokolaadi)
  • määrimiseks piima ja kaunistuseks 10 g mandlilaaste

Vahetult enne taina valmimist valmista täidis. Sega omavahel kohupiim, kakao ja suhkur. Sulata või ja šokolaad, lisa need kohupiimale ja sega ühtlaseks.

Rulli pärmitainas ristkülikukujuliseks, määri täidis äärest ääreni tainale ja keera see rulli. Lõika rull pooleks, jäta ühest otsas 1 cm jagu lahti lõikamata. Tõsta lahtilõigatud tainapoolrullid ettevaatlikult üle üksteise palmikusse. Võita pikk keeksivorm ja tõsta saiapalmik vormi. Määri piimaga ja kaunista mandlilaastudega. Küpseta 35 min kuni 40 minutit 180 ºC ahjuks. Enne vormist välja võtmist lase saial umbes 15 minutit jahtuda.

2018-01-19 17.29.03.jpg2018-01-19 19.01.28.jpg2018-01-19 19.04.32.jpg

 

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s