Kiire ja krõbe seemnemüsli

Esimest korda elus proovisin ilma pähkliteta müslit. Kahjuks jäi see minu jaoks liiga igavaks. Sel pole üldse maitset. Nagu sööks röstitud kaerahelbeid. Mehele aga see just meeldis, sest see oli täna tehtutest kõige krõbedam müsli.

Idee siit.

u 580 g (272 kcal/100 g)

2018-01-27 18.42.44.jpg

  • 1 dl õuna- või muud naturaalset haput mahla
  • 75 g mett
  • 50 g päevalilleseemneid
  • 50 g linaseemneid
  • 50 g mooniseemneid
  • 400 g täisterakaerahelbeid

Kuumuta mahl peaaegu keemiseni, võta tulelt ning lahusta mesi vedelikus. Sega seemned, helbed ja vedelik omavahel ning jäta toatemperatuurile umbes pooleks tunniks paisuma. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning rösti 170 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni müsli on krõbe. Sega paar korda helbeid küpsemise ajal äärte poolt keskele, et kõik helbed ühtlaselt kuuma saaksid. Lase plaadil jahtuda ning hoia kuivas õhukindlas purgis.

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Kiire ja krõbe seemnemüsli

  1. Pingback: Hommikune marja-kookoskohupiim kaerahelvestega | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s