Hommikune marja-kookoskohupiim kaerahelvestega

Olen nüüdseks päris mitmeid skyr‘iga retsepte proovinud ja see vist ei hakkagi mulle meeldima. Pigem kasutaks Alpro vegan-jogurtit :P See vastikult hapukas maitse lihtsalt pole mulle. Hapukad marjad ei aidanud ka kaasa. Seega lisasin meele steviaga suhkruasendajat, et enda jaoks küllalt magus hommikusöök saada. Röstitud kaerahelveste asemel kasutasin paar päeva tagasi tehtud seemnemüslit. Tulemuseks oli vahelduseks tore teistmoodi hommikusöök, aga ilmselt tulevikus seda enam uuesti ei tee.

Idee siit.

kahele (152 kcal/100 g)

2018-01-28 11.04.57.jpg

  • 4 spl külmutatud marju (panin 60 g punaseid sõstraid ja 60 g mustsõstraid)
  • 60 g kaerahelbeid (kasutasin müslit)
  • 30 g soolapähkleid, hakituna
  • näpuotsatäis kaneeli
  • 20 g kookoshelbeid
  • 400 g skyr‘i
  • pisut mett (panin 40 g ja lisaks veel u 2 spl steviaga magusainet)

Võta marjad toatemperatuurile sulama. Samal ajal rösti kaerahelbed soolapähklitega kuival kuumal pannil kuldseks, sega juurde kaneel. Suru marjad ja kookoshelbed kahvliga kergelt katki ning sega skyr’iga kokku. Jaga saadud segu kaussidesse, raputa peale röstitud kaerahelbed (võid pisut ka sisse segada). Nirista peale mesi ning serveeri.

 

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s