Veise pajaroog seentega

Ootused selle pajaroa suhtes olid päris kõrged, aga kahjuks jäi see pigem keskpäraseks. Asi võis muidugi lihtsalt minus olla, sest mul polnud hetkel üldse isu sellise liharohke hautise järele.

Idee siit.

kuuele (119 kcal/100 g)

2018-01-28 18.36.30.jpg

  • 1,15 kg veiseliha (kasutasin abaliha)
  • 1 spl võid
  • 1 spl oliiviõli
  • soola, pipart
  • 90 g jahu
  • 900 ml vett
  • 370 g sibulat
  • 15 g küüslauku
  • 30 ml sojakastet
  • 395 g porgandit
  • 400 g šampinjone (kasutasin 715 g soolaseeni)

Lõika liha kuubikuteks, vajadusel puhasta ka kelmetest.

Sulata või koos oliiviõliga pannil ja pruunista veiselihakuubikud, tehes seda mitmes jaos, sest siis pruunistub liha paremini ja ei hakka hauduma. Lõpuks pane kogu liha pannile ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta liha pannilt haudenõusse.

Vala pannile jahu ja prae seda mõni minut. Lisa vesi ja sega pidevalt. Kui kaste on paksenenud vala see samuti haudenõusse koos hakitud sibula, peenestatud küüslaugu, sojakastme ja tükeldatud porgandiga. Maitsesta soola ja pipraga.

Kata ahjuvorm kaanega ja pane ahju. Kui ahjuvormil pole kaant, siis sobib ka foolium katteks. Hauta toitu 180 kraadi juures umbes 1 tund, vahepeal segades. Siis lisa tükeldatud šampinjonid, sega läbi ja hauta edasi umbes 35 min kuni 45 minutit.

2018-01-28 18.49.51.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s