Peedisupp punase veini ja fetaga

See supp mulle kahjuks väga ei meeldinud. Enne suhkru lisamist oli see mu jaoks liiga happeline. Saumikserdasin suurema osa fetast supi hulka, aga oleks pidanud selle terves koguses supi sisse pudistama, sest see annaks tekstuurile ja maitseelamusele rohkem juurde. Supi sees kadus see lihtsalt ära :(

Idee siit.

kuuele (50 kcal/100 g)

2018-01-31 18.30.50.jpg

  • 855 g peeti
  • 280 g porgandit
  • 160 g sibulat
  • soola
  • 1 spl oliiviõli
  • 15 g küüslauku
  • 460 ml punast veini
  • 45 ml palsamiäädikat
  • 1,5 spl kuivatatud punet
  • 1125 ml puljongit
  • pipart
  • 2 tl suhkrut
  • umbes 280 g fetat

Koori peedid ja porgandid, tükelda ning pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pritsi veega ning rösti 180 kraadi juures pehmeks. Selleks kulub umbes 20 min kuni 30 minutit, olenevalt ahjust ning tükkide suurusest.

Haki sibul, raputa peale soola ning hauta õlis klaasjaks. Lisa küüslauk ja prae veel pool minutit. Seejärel lisa vein koos äädikaga ning lase alkoholil aurustuda. Keera kuumus maha, lisa pune ning lase podiseda, kuni võtad juurikad ahjust. Vala sibula juurde peedid-porgandid ja puljong ning kuumuta kõik koos läbi. Maitsesta pipra ja suhkruga. Püreesta supp saumiksriga ning vajadusel lisa veidi keedetud kuuma vett, kuni saad meeldiva konsistentsiga supi. Serveeri koos fetaga (või saumikserda ka see supi sisse).

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s