Pão De Queijo ehk Brasiilia juustukuklid

Mmmm need õhulised gluteenivabad juustukuklid olid ülihead. Kahjuks tuleb need kähku ära süüa, sest mida aeg edasi, seda rohkem nende võlu kaob. Samas mees nautis neid ka külmana. Pole kindel, kas kogused paika saan, sest algretseptis oli müstilisel kombel ka kuivained milliliitrites antud :D Nojah. Mul tuli igatahes väga lihtsalt töödeldav tainas, nii et pallide vorpimine oli puhas rõõm.

Idee siit.

plaaditäis (345 kcal/100 g)

2018-02-02 18.35.09.jpg

  • 120 ml piima
  • 120 ml vett
  • 110 g toiduõli (kasutasin oliiviõli)
  • 0,5 tl soola
  • 320 g tapiokijahu (panin u 100 g tapiokki ja 220 g maisitärklist)
  • 2 muna
  • 120 g riivitud parmesani

Kuumuta ahi 190 kraadini. Sega keskmise suurusega potis piim, vesi, õli ja sool. Kuumuta korralikult keemiseni, siis tõsta tulelt ja sega juurde tapiokijahu. Sega lusikaga, kuni saad midagi tainalaadset, aga see jääb ebaühtlane! (Mul ei jäänud eriti ebaühtlane :P)

Kui tainas on natuke jahtunud, lisa ükshaaval munad. Sega ja sõtku kätega. Lisa riivitud juust, sega ja sõtku uuesti kätega. Pese käed ja tee need õliseks. Võta lusikatäis tainast ja veereta see käte vahel pingpongipalli suuruseks palliks.

Tõsta tainapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Ma raputasin igale kuklile ka veidi kuivatatud tšillipipart. Küpseta 190-kraadises ahjus u 25 min 30 minutit, kuni pallikesed on kerkinud ja kuldsed. Serveeri kohe!

2018-02-02 18.35.25.jpg2018-02-03 12.58.16.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s