Vürtsikas Maroko läätsekarri bataadi ja paprikaga

Minu jaoks on see karri natuke liiga püreene. Seda osaliselt saumikseriga püreestamist polnud üldse vaja, sest läätsed keevad niigi pehmeks. Ilmselt poleks pidanud punaseid/rohelisi läätsesid kasutama, sest need saavad ikka tunduvalt kiiremini valmis kui kahe tunniga. Nii hoidsingi toitu ahjus vaid tunni…ja ikka kees kõik liiga pehmeks ja igatsesin tekstuuri. Maitsel polnud aga midagi viga.

Idee siit.

kuuele (79 kcal/100 g)

2018-02-07 19.10.09.jpg

  • 1 spl oliiviõli
  • 210 g sibulat, koorituna ja hakituna
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl karripulbrit
  • 1 tl suitsutatud paprika pulbrit
  • 1/2 tl tšillihelbeid
  • 1/2 tl kuni 1 tl kurkumit
  • 1/2 tl kaneeli
  • 575 g bataati, koorituna ja tükeldatuna
  • 210 g porgandit, koorituna ja tükeldatuna
  • 130 g sellerit, tükeldatuna
  • 1 suurem paprika, tükeldatuna (200 g)
  • 15 g küüslauku, hakituna
  • 360 g läätsesid (kasutasin punaseid ja rohelisi)
  • u 1,5 l puljongit
  • 100 g beebispinatit, jämedalt hakituna (kasutasin olude sunnil külmutatud spinatit)
  • 15 ml sidrunimahla
  • soola, suhkrut ja pipart

Hauta esmalt õlisel pannil keskmisel kuumusel sibulat kuni see on klaasjas. Lisa kõik vürtsid pannile, sega läbi ja hauta, kuni vürtsid muutuvad aromaatseks.

Tõsta bataat, porgand, seller, paprika, küüslauk, läätsed, eelnevalt praetud sibul koos vürtsidega ja kuum puljong haudepotti. Hauta 160 kraadi juures u 2 tundi või kuni läätsed on parajalt pehmeks keenud ning kogu hautis ühtlaselt paksenenud (mul kulus selleks tund).

Tõsta umbes pool hautisest potist välja ja töötle kas blenderis või saumikseriga ühtlaseks. Sega tükiline ja purustatud osa omavahel kokku ja lisa nüüd jämedalt hakitud spinat ja sidrunimahl. Sega läbi ja lase spinatil pehmeneda. Maitsesta hautis lõplikult soola, suhkru ja pipraga.

Serveeri nt hapukoore ja täisterariisiga.

 

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s