Šokolaadi-vaarikatrühvlid kookosega

Tegin täna kolme sorti trühvleid ja need on neist kõige tummisemad. Rikkalikult šokolaadised ja kerge vaarika noodiga. Katteks olev šokolaad annab pehme sisuga mõnusa kontrasti. Kindlasti sobivad imeliselt kohvi kõrvale. Ja sõbrapäeva kingikotti!

Idee siit.

u 11 tk (499 kcal/100 g)

2018-02-08 18.08.39.jpg2018-02-08 18.09.30.jpg

  • 60 g värskeid vaarikaid
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 50 ml vahukoort
  • 15 g glükoosisiirupit

Katteks

  • 100 g tumedat šokolaadi (sellest jäi mul u 30 g alles)
  • 35 g kookoshelbeid
  • 2 külmkuivatatud vaarikajahu

Kuumuta vaarikad kastrulis keemiseni ning pressi läbi sõela.

Haki šokolaad ja sulata see vesivannil. Kuumuta vahukoor, glükoosisiirup ja 15 ml vaarikamahla keemiseni ning vala šokolaadile. Sega keskelt alustades ringjate liigutustega kuni saad ühtlase ja läikiva massi. Vajadusel saumikserda.

Lase segul külmikus 4 h kuni 5 h seista ja seejärel vormi sellest ühesuurused pallikesed. Mina valasin segu silikoonvormidesse ning panin sügavkülma. Nii on trühvleid mu meelest kergem katta.

Sulata ja tempereeri katteks mõeldud šokolaad. Sega kookoshelbed vaarikajahuga. Kata trühvlid sulašokolaadiga ning veereta kookose-vaarikasegus. Säilita külmkapis.

2018-02-08 18.08.58.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s