Apelsinimaitselised vastlakuklid kahe kreemiga

Need kuklid tulid mul veidi suuremad ja jätsin rohkem sisu sisse. Seega jäid need minu jaoks veidi liiga kuivaks. Samas saia maitse oli väga hea, apelsini jäi tugevalt tunda. Mehele meeldis väga šokolaadi-vahukooretäidis, mis on üks lihtsamaid variante üldse. Sõstrakreemist ootasin rohkemat. Oli vist harjumatult tihke täidis. Ilmselt tundsin natuke vahukoorest puudust.

Idee siit, siit ja siit.

u 7 tk

2018-02-10 12.33.51.jpg2018-02-10 12.14.37.jpg

Apelsinikuklid 

  • 15 g presspärmi
  • 1,5 dl piima, käesoojana
  • 270 g kuni 300 g jahu (panin 270 g)
  • 65 g suhkrut
  • ühe suure apelsini riivitud koor
  • 0,25 tl soola
  • 0,25 muna
  • 35 g võid, sulatatuna ja jahutatuna
  • määrimiseks 0,25 muna

Pudenda presspärm käesooja piima. Lisa pool jahu kogusest, sega ühtlaseks ning jäta sooja kohta (rätiku alla) vähemalt 20 minutiks kerkima. Seejärel lisa suhkur, riivitud apelsinikoor, sool ja 0,25 muna ning hakka vaikselt mikseri või köögikombainiga (tainasegamiskonksudega) tainast segama. Mina sõtkusin käsitsi :) Tasapisi hakka juurde lisama jahu. Lisa ka või ning mikserda ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa jahu, õige tainas peab jääma ühtlane, läikiv ning kausi servadest eemaldunud. Seejärel jäta tainas uuesti sooja kohta rätiku alla vähemalt 30 minutiks kerkima.

Kerkinud tainas mikserda uuesti kergelt läbi ning võta siis tainast pisikesed pätsikesed (u 7 tükki). Võta 1 tainatükk ning rulli jahuste käte vahel hoolikalt pallikeseks (pallikese tainapind peab jääma ühtlane ja läikiv). Pane vormitud tainapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase veel u 15 minutit rätiku all kerkida. Pintselda seejärel pealt munaga ning küpseta 200 kraadi juures u 15 min kuni 20 minutit. Lase jahtuda.

2018-02-09 17.28.412018-02-09 18.23.36.jpg

Šokolaadivahukoor (jagus rikkalikult kolmele kuklile)

  • 45 g tumedat šokolaadi
  • 150 ml vahukoort
  • 15 g suhkrut
  • tuhksuhkrut

Sulata šokolaad vesivannil. Vahusta külm vahukoor suhkruga kohevaks. Sega u 1/3 vahukoorest sulašokolaadiga, siis lisa ülejäänud vahukoor ja sega õrnalt läbi. Uurista kuklitest sisu välja ja täida need šokolaadi-vahukoorega. Raputa pealt tuhksuhkrut.

2018-02-10 12.33.37.jpg2018-02-11 12.14.03.jpg

Sõstrakreem (jagus rikkalikult neljale kuklile)

  • 1 želatiinileht
  • 100 g punaseid sõstraid
  • 1,5 spl suhkrut
  • 50 g valget šokolaadi
  • 200 g toasooja toorjuustu
  • 40 g moosi
  • tuhksuhkrut

Aseta želatiinileht külma vette. Pane sõstrad suhkru ja natukese veega (1 spl) kastrulisse. Kuumuta marju keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades ja puulusikaga neid kergelt katki vajutades kuni need on pehmeks muutunud ja purunenud. Suru marjad läbi sõela, sega saadud püree hulka ligunenud ja kuivaks pigistatud želatiinileht ning jäta jahtuma.

Sulata šokolaad ja sega visplit kasutades toorjuustu hulka, lisa marjasegu ja sega ühtlaseks. Aseta kreem külmkappi tahenema (kui on kiire, siis pista 10 minutiks sügavkülma). Uurista kuklitest sisu välja ja tõsta igasse kuklisse natuke moosi. Selle peale pritsi piisavalt tahenenud sõstrakeem. Kõige peale aseta tainast „kaas” ning raputa läbi sõela tuhksuhkrut.

2018-02-10 12.13.48.jpg2018-02-11 12.13.52.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s