Pähklitükkidega vastlakuklid vanillise kohupiima-pudingutäidisega

Minu selle aasta lemmikuklid. Tegin 8 väikest kuklit ja suurema osa sisust võtsin välja. Ilmselt just seepärast need mulle nii väga meeldisid. Täidis oli eriti rikkalik: moos, martsipan ja vanilline kohupiima-pudingusegu. Mõne jaoks ehk liig, aga mulle meeldis :D Mehele ei meeldinud pähklid kuklitainas, aga ma just nautisin seda, kuidas need hamba all krõmpsusid.

Ideed siit ja siit.

u 8 tk

2018-02-10 11.48.09.jpg2018-02-10 11.49.26.jpg

  • 15 g presspärmi
  • 1,5 dl piima, käesoojana
  • 270 g kuni 300 g jahu (panin 270 g)
  • 65 g suhkrut
  • 0,25 tl soola
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 50 g metspähkleid, hakituna
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 0,25 muna
  • 35 g võid, sulatatuna ja jahutatuna
  • määrimiseks 0,25 muna

Pudenda presspärm käesooja piima. Lisa pool jahu kogusest, sega ühtlaseks ning jäta sooja kohta (rätiku alla) vähemalt 20 minutiks kerkima. Seejärel lisa suhkur, sool, riivitud sidrunikoor, peeneks hakitud pähklid, vanillisuhkur ja 0,25 muna ning hakka vaikselt mikseri või köögikombainiga (tainasegamiskonksudega) tainast segama. Mina sõtkusin tainast siiski käsitsi :) Tasapisi hakka juurde lisama jahu. Lisa ka või ning mikserda ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa jahu, õige tainas peab jääma ühtlane, läikiv ning kausi servadest eemaldunud. Seejärel jäta tainas uuesti sooja kohta rätiku alla vähemalt 30 minutiks kerkima.

Kerkinud tainas mikserda uuesti kergelt läbi ning võta siis tainast pisikesed pätsikesed (u 8 tükki). Võta 1 tainatükk ning rulli jahuste käte vahel hoolikalt pallikeseks (pallikese tainapind peab jääma ühtlane ja läikiv). Pane vormitud tainapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase veel u 15 minutit rätiku all kerkida. Pintselda pealt munaga ning küpseta 200 kraadi juures u 15 min kuni 20 minutit. Lase jahtuda.

2018-02-09 17.28.41.jpg2018-02-09 18.23.49.jpg

Täidis:

  • 120 ml vahukoort
  • 25 g suhkrut
  • 100 g vaniljepudingut
  • 100 g kohupiimapastat vaniljega
  • u 40 g martsipani
  • u 80 g meelepärast moosi
  • tuhksuhkrut

Vahusta koor pehmeks vahuks, lisa suhkur ning vahusta tugevate tippudega vahuks (jälgi, et vahukoort üle ei vahusta!). Sega puding ja kohupiim omavahel. Lõika jahtunud kuklitel „müts” pealt maha ja uurista kuklisisu välja. Pane igasse kuklisse u 10 g moosi, laota peale martsipaniviile, seejärel jaota kuklitesse kohupiimasegu ning kata pealt vahukoorega. Aseta kuklitele peale eelnevalt äralõigatud müts ning raputa kuklid üle tuhksuhkruga.

2018-02-10 11.48.27.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s