Kihiline veisehakkliha-kartulivorm ketšupiga juustukatte all

Selline parajalt rammus ja mitte eriti tervislik õhtusöök, aga vahel ju võib. Mees suutis selle üle pipardada, aga muidu oli väga maitsev :P

Idee siit.

kuuele (163 kcal/100 g)

2018-02-11 19.19.02.jpg

  • 1 spl oliiviõli
  • 410 g sibulat, hakituna
  • 800 g veisehakkliha
  • soola ja pipart
  • 150 g ketšupit
  • 1,5 kg kartuliputru (selleks keetsin 1310 g kartuleid ja tampisin 300 ml piima ja 30 g võiga pudruks)
  • 300 g riivjuustu
  • 20 g rohelist sibulat

Kuumuta pannil õli ning prae sibulat mõned minutid. Alanda kuumust ja lase sibulal u 10 minutit haududa. Tõsta siis uuesti kuumust ning lisa pannile hakkliha. Prae hakkliha seni, kuni see on värvi muutnud. „Haruta“ hakkliha pannil lahti, et ei jääks suuri klompe. Maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka ketšup.

Tõsta sibula-hakkliha segu ahjuvormi. Sinna peale laota kartulipuder ja kõige peale säti riivitud juust. Tõsta 200 kraadini kuumutatud ahju ja küpseta u 35 min kuni 45 minutit, kuni juust on parajalt kuldne. Enne serveerimist lase veidi aega vormil seista, et see natuke taheneks ja paremini tõstetav oleks. Puista serveerides peale hakitud rohelist sibulat.

2018-02-11 19.09.24.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s