Ahjus küpsetatud lõhe aedviljadega

Mu mees ei armasta üldse kala, nii et üllatav oli kuulda, et temalegi see toit maitses. Hästi lihtne ja maitsev on see tõesti. Ainult kala valmis saamisega oli mul probleeme, sest ma ei taibanud seda väiksemateks tükkideks lõigata :P

Idee siit.

kuuele (128 kcal/100 g)

2018-02-18 18.11.15.jpg

  • 1,2 kg kartuleid
  • 230 g rohelisi (Türgi) ube
  • 365 g paprikat
  • 385 g tomateid
  • 1 kg lõhefileed

Kaste:

  • 15 g küüslauku
  • ühe sidruni mahl (40 ml)
  • 75 g oliiviõli
  • 55 g mett
  • 1,5 tl soola
  • pipart

Koori kartulid ning keeda pehmeks. Laota nõrutatud ja neljaks lõigatud kartulid ahjuvormi. Lisa kaheks või kolmeks lõigatud rohelised oad, viiludeks lõigatud paprika ning tükeldatud tomatid.

Haki küüslauguküüned peeneks, sega kõik kastmeained omavahel ühtlaseks, vala kaste vormi ja sega korralikult aedviljadega läbi. Aseta köögiviljadele lõhefileed naha pool üleval ning küpseta ahjus 200 kraadi juures u 15 minutit kuni lõhe on küpsenud. Lõhe tasub kindlasti tükkideks lõigata, sest minul ei tahtnud see hiiglaslik tükk kuidagi valmis saada.

Kui soovid kalale krõbedat nahka ja kergelt kuldseid aedvilju, siis lülita seejärel sisse ahju grillelement (ahju temperatuur 220 kraadi kuni 230 kraadi) ja küpseta veel 5 min kuni 10 minutit kuni aedviljad hakkavad kuldseks muutuma.

2018-02-18 17.54.38.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s