Kohupiimakoogikesed marjade ja šokolaadiga

Väga mõnusad koogikesed Vabariigi aastapäeva pidulauale. Rukkileivajogurtid on juba aastaid mu lemmikud, nii et polnud kahtlustki, et need koogikesed mulle maitsevad. Punase sõstra jätaks teinekord kasutamata, vaarikas toimis maiuses palju paremini. Ka želatiini võiks ehk pisut vähem lisada.

Idee siit.

7-8 tk (255 kcal/100 g)

2018-02-18 15.07.54.jpg2018-02-17 15.29.25.jpg

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 90 ml vahukoort
  • 45 g suhkrut
  • 160 g Alma pähklimaitselist rukkileiva kohupiimakreemi (kuna seda vist enam ei toodeta, kasutasin Muah!’i rukkileiva-kaneelijogurtit)
  • 3 lehte želatiini
  • 50 ml piima
  • 40 g vaarikaid ja punaseid sõstraid

Sulata šokolaad vesivannil, pintselda sellega silikoonist portsjonvormid ja aseta külma tahenema. Ülejäänud šokolaadi võid kaunistuste tegemiseks pintseldada küpsetuspaberile ja sellest veidi tahenenult ribad lõigata.

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ning sega juurde kohupiimakreem. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees, pigista kuivaks ja lahusta kuumas piimas. Lisa želatiinisegu pidevalt segades kreemile.

Aseta iga vormi põhja mõned marjad, vala peale täidis ning tõsta koogid paariks tunniks jahedasse tarduma.

Kui koogid on tardunud, kaunista need meelepäraselt. Kaunistusi aitab kinnitada sulatatud šokolaad.

2018-02-18 15.07.33.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s