Pasta küüslaugu, suvikõrvitsa ja päikesekuivatatud tomatiga

Lihtne pastaroog, mis sobib kiireks õhtusöögiks, kuid maitselt ei ole midagi erilist.

Idee siit.

kuuele (114 kcal/100 g)

2018-02-23 18.36.05.jpg

  • 1 spl oliiviõli
  • 15 g küüslauku, hakituna
  • 3 keskmist suvikõrvitsat, vajadusel koorituna ja tükeldatuna (960 g)
  • 1,5 dl valget kuiva veini (olude sunnil panin osaliselt ka punast :P)
  • värsket basiilikut (18 g)
  • 225 g päikesekuivatatud tomateid, tükeldatuna
  • 500 g täisterapastat
  • soola ja pipart
  • 2 spl päikesekuivatatud tomati õli
  • 170 g parmesani, riivituna

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae selles küüslauku mõned minutid. Ära pruunista. Lisa tükeldatud suvikõrvits ja hauta umbes 5 minutit. Kalla siis pannile vein, lase keema tõusta, kuumuta läbi ja lisa hakitud basiilik. Alanda kuumust, lisa pannile ka päikesekuivatatud tomatid ning hauta kaane all veel umbes 5 minutit.

Keeda pastat rohkes soolases vees kuni see on al dente ehk siis mitte päris pehme. Tavaliselt kulub selleks u 1 minut vähem kui pakendil etteantud keetmisaeg. Kurna ja jäta veidi pastakeeduvett alles. Sellega saad vajadusel liiga kuivaks tõmbuvat pastarooga jälle mahlasemaks muuta. Mina seda ei kasutanud.

Kalla kurnatud pasta pannile, kus hautasid suvikõrvitsat. Sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga ja puista pasta sisse päikesekuivatatud tomati õli ning osa riivitud juustust. Tõsta pasta taldrikutele, puista peale ülejäänud juust ning serveeri kohe.

 

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s