Sõstra-küpsisekook ehk Kirju Koer sõstardega

Natuke teistmoodi Kirju Koer, mis mul tavapärasest heledam tuli, kuna kasutasin pool kogust heledaid küpsiseid. Halvaa ja punased sõstrad olid uued põnevad koostisosad, mida Koera sisse panna. Kuna punased sõstrad olid külmutatud, siis sulanuna tegid nad maiuse natuke pehmemaks kui oleksin tahtnud. Aga vahelduse mõttes on see hea retsept, mida proovida. Eriti suvel värskete marjadega.

Idee siit.

258 kcal/100 g

2018-02-23 14.07.12.jpg

  • 180 g küpsiseid (kasutasin pooleks kakao- ja apelsinimaitselisi)
  • 1 tl kakaopulbrit
  • 35 g halvaad
  • 65 g võid
  • 25 g pruuni suhkrut
  • 85 g kohupiimapastat (kasutasin Alpro kookosjogurtit)
  • 65 g punaseid sõstraid

Pudista küpsised kaussi, lisa kakaopulber ja murendatud halvaa. Sulata või, lisa suhkur ja kohupiimapasta ning sega ühtlaseks. Kalla küpsistele ja sega taas. Lisa punased sõstrad ning sega õrnalt läbi. Vala mass toidukilele, moodusta sellest piklik vorst ja vormi tihedaks rulliks. Hoia külmkapis vähemalt 5 tundi, ent soovitatavalt üle öö. Lõika 3 cm paksusteks viiludeks.

2018-02-23 14.06.57.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid