Kaerahelbeküpsised martsipaniga

Küpsised tulid okeid, kuid mitte parimad kaerahelbe-martsipaniküpsised, mis ma teinud olen. Tainas ei tahtnud eriti hästi koos püsida ja tüütu oli seda plaadile saada. Ning ahjus kippus martsipan küpsistest välja voolama. Mees arvas kohe, et parimad küpsised on ikka need, kuhu peale kaerahelveste ka jahu läheb. Ehk siis nt need.

Idee siit.

u 16 tk (398 kcal/100 g)

2018-02-25 20.43.43.jpg

  • 65 g võid
  • 120 g täisterakaerahelbeid
  • näpuotsatäis soola
  • 65 g martsipani
  • 40 g lahjat hapukoort
  • 25 g mandlilaaste
  • 1 muna
  • 75 g tumedat šokolaadi (segasin 40 g tumedat ja 35 g piimašokolaadi)

Sulata või, lisa kaerahelbed, pisut soola, riivitud martsipan, hapukoor, mandlilaastud ja lahtiklopitud muna. Sega kõik ühtlaseks ja lase u 10 minutit seista.

Siis tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väiksed pätsikesed ja vajuta ühtlaseks.
Küpseta 180 kraadi juures umbes 10 min.

Jahtunud küpsised kasta sulatatud šokolaadi sisse, lase hanguda.

20180225_204334.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s