Vürtsikas kanafilee ketšupikastmes

Üks eriti  lihtne kanaroog, mis sobib ilusti raskesse esmaspäevaõhtusse. Maitses ka väga hästi! Kui kana krõbedus pole su jaoks kõige olulisem, siis võid retsepti veel lihtsamaks muuta ja kana ahjus valmistada, nagu ma!

Idee siit.

kuuele (178 kcal/100 g)

2018-02-26 17.09.20.jpg

  • 90 g täisteranisujahu
  • soola ja pipart
  • 1 kg kana kintsuliha, tükeldatuna
  • 3 spl oliiviõli
  • 15 g küüslauku, hakituna
  • 0,75 tl Cayenne´i pipart
  • 3 dl ketšupit
  • veidi vett või puljongit (panin 2 spl)

Puista jahu kaussi, sega sinna sisse veidi soola-pipart ja veereta kanatükke jahus nii, et need oleksid jahuga kaetud. Kuumuta pannil õli ning prae kanatükke kuuma õli sees igast küljest keskmisel kuumusel, kuni need on kuldsed. Vajadusel prae kana osade kaupa, et panni mitte üle koormata. Tõsta kana pannilt ära. Mina valmistasin kana 225-kraadises ahjus, kus küpsemiseks kulus u 20 minutit. Palju lihtsam, puhtam ja mugavam :P

Kuumuta pannil uus kogus õli. Lisa pannile hakitud küüslauk koos Cayenne’i pipraga. Lisa pannile ketšup, vajadusel veidi vett või puljongit, sega läbi ja lase keema tõusta. Tõsta kanatükid ketšupikastme sisse ja kuumuta korra veel läbi. Serveeri koos riisiga.

2018-02-25 19.14.05.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s