Granadillikoogikesed piimašokolaadi ja metspähklitega

Taaskord midagi imelist Maja Vaselt. Tegevuskäik pmts sama nagu neil vaarikavahukoogikestel ja maitse ei jää ka eriti alla. Lihtsalt võiks ehk piiisut hapukamad olla. Kogu kupatus on ikkagi ootamatult magus.

Idee siit.

8 tk (319 kcal/100 g)

2018-02-18 15.03.33.jpg2018-02-18 15.10.05.jpg

Granadilli-mousse

  • 1,5 želatiinilehte
  • 50 g granadillimahla
  • 50 g suhkrut
  • 100 ml vahukoort
  • 50 g Kreeka jogurtit (kasutasin Alpro kookosjogurtit)

Pane želatiin külma vette paisuma. Kuumuta granadillimahl ja suhkur keemiseni. Pigista želatiinist üleliigne vesi välja ja sega želatiin kuuma granadillimahla sisse. Lase toasoojani jahtuda.

Vahusta vahukoor eraldi nõus pehmeks vahuks. Ma segasin juurde ka pisut kollast toiduvärvi, et erksamat tooni saavutada. Sega jogurt toasooja granadillisegusse ning viimasena sega ettevaatlikult sisse vahukoor.

Täida silikoonvormide pesad nii, et neisse jääks u 0,5 cm vaba ruumi granadilli-ganache‘i jaoks. Algretseptis oli kasutatud piklikke 13 cm x 2,5 cm vorme, ma kasutasin 6 cm ja 3 cm läbimõõduga ringikujulisi. Pane vaht vähemalt 3 tunniks külmikusse.

Põhi

  • 40 g piimašokolaadi
  • 15 g neljaviljakrõbuskeid (panin 5 g krõbuskeid ja 10 g Digestive’i küpsist)
  • näpuotsatäis soola

Sulata šokolaad vesivannil. Purusta neljaviljakrõbuskid jämedalt ja sega šokolaadi sisse. Maitsesta segu soolaga. Ma töötlesin segu köögikombainiga läbi, et see paremini rullitav oleks.

Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel u 3 mm paksuseks. Pane korraks külmikusse, et šokolaad tahkuks. Lõika välja silikoonivormile sobiva suurusega põhjad.

 Granadilli-ganache

  • 100 g piimašokolaadi
  • 25 ml vahukoort (kasutasin olude sunnil piima)
  • 25 g granadillimahla

Sulata šokolaad vesivannil. Aja vahukoor ja granadillimahl kastrulis keema ning vala šokolaadile. Hakka kausi keskelt segama, kuna saad ilusa siidise ja läikiva ganache‘i. Soovi korral saumikserda läbi. Täida vahuga silikoonvormid (ehk pane ganache granadillivahu peale). Aseta granadilli-ganache‘le koogikese põhi. Pane maiused tagasi sügavkülma, eelistatavalt üle öö.

Ferrero Rocher’i kate

  • 15 g röstitud metspähkleid
  • 150 g piimašokolaadi
  • 15 g rapsiõli

Haki pähklid peenelt. Sulata šokolaad vesivannil. Sega sisse õli ja hakitud pähklid. Kata külmunud koogid šokolaadiseguga. Lase üleliigsel šokolaadil maha voolata.

Lase kookidel enne serveerimist külmikus üles sulada.

2018-02-18 15.03.02.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s