Lagritsamuffinid valge šokolaadi ja sidruniga

Vähendasin võikreemis suhkrukogust, nii et see sai natuke liiga vedel ja muffinid tulid päris koledad. Tüüpiline probleem mu elus :D Kuna muffinid koosnevad suures osas martsipanist ja valgest šokolaadist, on need ülimalt magusad. Väga head ka kreemita. Kreem lisab lihtsalt rohkelt hapukust sidruni näol ja mõrkjat mekki lagritsa näol. Midagi uut ja huvitavat.

Idee siit.

u 16 tk (467 kcal/100 g)

2018-03-02 16.51.26.jpg

Muffinid:

  • 100 g lagritsamaitselist martsipani (kuna seda toodet vist Eestis pole, segasin 100 g martsipani hulka 1,5 tl lagritsapulbrit)
  • 100 g suhkrut
  • 100 g toasooja võid
  • 2 muna
  • 50 g nisujahu
  • 1 tl sidrunimahla
  • 50 g valget šokolaadi

Riivi martsipan jämedalt ja lisa suhkur. Mikserda kokku. Mikserdamist jätkates lisa vähehaaval või ja ühe kaupa munad. Lisa sidrunimahl ja nisujahu. Viimasena sega hulka hakitud šokolaad.

Täida tainaga muffinipanni pesadesse asetatud muffinivormid ja küpseta 175-kraadises ahjus u 25 minutit. Jahuta.

Võikreem:

  • 75 g toasooja võid
  • 230 g tuhksuhkrut (algretseptis oli 250 g)
  • 2 tl lagritsapulbrit
  • 4 spl sidrunimahla

Vahusta kõik koostisosad õhuliseks vahuks. Pritsi koogikestele.

2018-03-02 16.51.03.jpg2018-03-02 16.52.06.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s