Mooniträpsulised juustukoogid sidruniga

Ausalt öeldes ei oskagi öelda, kas neid koogikesi tasuks sügavkülma panna või mitte. Oli küll hea lihtne silikoonvormist välja võtta, kuid üles sulatamisel kippus neist vedelikku eralduma ja põhi muutus nätskeks. Minu jaoks suus sulav, aga mõne meelest ehk ebameeldiv :P Ehk oli asi ka želatiinipulbris, mille kasutamine mulle üldse ei istu. Tundus nagu ei tarretanud küllalt ära. Želatiinilehed ikka palju paremad. Segu tundus vormi valades maitsetu ja jama, kuid koogikest süües meeldis mulle maitsete kombo väga. Mõnusalt mahe, kuid samas sidrunine. Tõeliselt värskendav. Mustikad jätsin välja, sest koogikesed tundusid nendetagi head.

Idee siit.

8 tk (252 kcal/100 g)

2018-03-02 16.13.59

Sidrunivõie (umbes pool sellest jääb alles, nii et võib ka vähem teha):

  • 2 munakollast
  • 75 g suhkrut
  • 75 ml vett
  • 1 spl maisitärklist (10 g)
  • ühe sidruni koor ja poole mahl (35 ml)
  • 2 spl võid

Sega väikeses kastrulis munakollased, suhkur, vesi, maisitärklis, sidrunimahl ja -koor. Kuumuta saadud segu tasasel tulel kuni see pakseneb. Kui kreem on paksuks läinud, tõsta tulelt eemale ja sega sisse või. Jäta jahtuma.

Põhi:

  • 90 g Digestive küpsiseid
  • 45 g võid

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass pisikeste (u 6 cm) koogivormikeste põhja ja aseta vormid täidise valmistamise ajaks külma. Hea oleks vormid vooderdada eelnevalt küpsetuspaberi või tordilindiga, nii koogid hiljem hõlpsamini kätte. Mina kasutasin silikoonist muffinivorme ja kättesaamisega probleeme polnud.

Täidis:

  • 250 g toorjuustu (panin Exquiza toorjuustu 195 g)
  • 100 g Kreeka jogurtit (panin 150 g Alma rasvatut kohupiimakreemi)
  • 100 g sidrunivõiet (panin lisaks igale koogikesele törtsu peale ehk kokku kulus u 125 g)
  • 50 g vahukoort (panin 55 ml)
  • 2 tl mooniseemneid
  • 1 tl želatiini+ 1 spl vett

Täidise valmistamiseks vahusta omavahel toorjuust, jogurt, sidrunivõie ja vahukoor.  Lisa ka mooniseemned. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata siis vesivannil. Nirista želatiinisegu peene joana kreemi sisse, samal ajal vahustades. Täida vormid kreemiga. Lase koogikestel 2 h kuni 3 tundi külmas tarduda. Eemalda siis vormist ja kaunista värskete mustikatega! Mina pistsin koogid sügavkülma, nii et vormist oli neid eriti lihtne kätte saada.

2018-03-02 16.13.46.jpg2018-03-01 17.30.00.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s