Tomatine mereannisupp

Huvitav supp, mida soovitati serveerida riisiga. Nii toimiski see kõige paremini, muidu oleks ehk liiga vedel ja mittetäitev olnud. Üllatuslikult meeldis ka mu mehele. Mul ei sulanud mereannid päevaga külmikus korralikult üles, nii et vedelikku tuli jää arvelt rohkem kui retseptis puljongit kirjas.

Idee siit.

kuuele (41 kcal/100 g)

2018-03-08 17.00.29

  • 300 g valge kala fileed (tursk, koha, tilaapia, pangassius; mul oli 400 g heiki)
  • 300 g karpe (kasutasin külmutatud rannakarpe, millelt juba karp eemaldatud)
  • 300 g tooreid krevette (vajadusel puhasta enne supisse lisamist)
  • 245 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 165 g sellerit
  • 200 g fenkolit
  • 1 tšillikaun
  • 1 spl oliiviõli
  • u 750 ml puljongit
  • 1200 g (3 purki) hakitud tomatite konservi
  • soola, pipart

Kui kasutatud külmutud kala ja mereande, sulata need. Haki sibul ja küüslauk. Tükelda seller ja fenkol. Lõika tšillikaun pooleks ja eemalda seemnekojad koos seemnetega. Haki tšillikaun. Kuumuta potis oliiviõli. Prae madalal kuumusel sibulat, küüslauku, fenkolit ja tšillit u 7 minutit, kuni need hakkavad pehmenema.

Vala potti keev puljong. Lisa tomatikonservid (ei ole tarvis vedelikust nõrutada).  Keeda suppi 10 minutit. Lisa tükeldatud kalafilee, karbid ja krevetid. Keeda veel 5 minutit. Maitse ja vajadusel lisa soola.

Puista supisse värsket peterselli. Paku supi kõrvale kuuma tästerariisi, mida igaüks saab ise oma supitaldrikusse tõsta.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s