Apelsini-kookoskeeks

Viimasel ajal lihtsalt isutas apelsini-kookoskeeksi järele. Kahjuks oli mul selle jaoks retsepte lausa kolm. Päris raske oli ühte välja valida. Aga alustasin sellest, sest siia läks kõige rohkem apelsine ja värv tundus pildilt täiesti vastupandamatu. Tundub, et tegin õige otsuse, sest keeks tuli mahlane, magus ja parajalt kookosene. Ka mees kiitis heaks.

Idee siit.

320 kcal/100 g

2018-03-09 15.54.35

  • 200 g toasooja võid (asendasin pool sellest 10-protsendilise hapukoorega)
  • 225 g suhkrut
  • 4 muna
  • 3 dl värskelt pressitud apelsinimahla
  • 1 apelsini riivitud koor (10 g)
  • 420 g nisujahu
  • 100 g kookoshelbeid
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl soola

Hõõru toasoe või suhkruga vahule. Lisa ükshaaval ja pidevalt kloppides munad.

Sega vaheldumisi hulka apelsinimahl ja omavahel segatud kuivained. Et keeks jääks kohevam, sega tainast võimalikult vähe.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 1,5 l keeksivormi. Küpseta 185-kraadises ahjus 50 minutit kuni 1 tund, kuni keeksi pind on kuldpruun ja sissetorgatud puutikk jääb puhtaks.

Lase keeksil vormis täielikult jahtuda. Siis võta ettevaatlikult välja ja keera toidukilesse või fooliumi. Lase seista vähemalt 4 tundi, kõige parem üleöö. Siis settib keeks mahlaseks ja eriti maitsvaks.

2018-03-09 15.54.57

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s