Punase apelsini keeks martsipaniga

Ja veel üks apelsinikeeks :D Seekord punase apelsini ja martsipaniga. Pmts sama asi nagu see kook, aga kuna kook sai nii hea, siis miks mitte teise tsitruselisega uuesti proovida. Tulemus on mahlane ja magus. Kahjuks pole mu apelsinid küllalt punased, et nendega sellist ilusat roosat glasuuri saada nagu algretseptis. Või patustas ta toiduvärviga, who knows! Igatahes soovitan seda keeksi soojalt.

Idee siit.

451 kcal/100 g

2018-03-13 19.14.49.jpg

  • 200 g suhkrut
  • 200 g riivitud martsipani
  • 200 g toasooja võid
  • 4 muna
  • 2 punase apelsini riivitud koor (8 g)
  • 100 g nisujahu

Kate:

  • 150 g tuhksuhkrut
  • u 1 punase apelsini mahl (kasutasin 30 ml)

Vahusta suhkur ja martsipan omavahel. Lisa samal ajal vispeldades ka või. Lisa ükshaaval munad. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud (u 1,5-liitrisesse) keeksivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus u 70 minutit (mul kulus u 15 min vähem). Küpsust saad kontrollida tikuga. Jahuta keeks vormis.

Katteks sega kokku tuhksuhkur ja punase apelsini mahl ning vala see keeksile. Kaunista värskete apelsiniviiludega.

2018-03-13 19.13.58.jpg2018-03-13 19.17.06.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s