Soojendav porgandi-läätsesupp

See supp sai parajalt tuline, kuid mozzarella tasakaalustab seda parajalt.

Idee siit.

kuuele (71 kcal/100 g)

2018-03-14 18.24.56.jpg

  • 150 g sibulat
  • 150 g sellerit
  • 25 g küüsluku
  • 25 g ingverit
  • 1 värske või kuivatatud tšillipiprakaun
  • 785 g porgandeid
  • 160 g punaseid läätsesid
  • u 1 spl õli
  • 1,5 spl karripulbrit
  • 3 spl tomatipastat (panin ketšupit)
  • 800 g purustatud või hakitud tomateid
  • 1050 ml kuni 1200 ml meelepärast puljongit (panin 1150 ml)
  • soola
  • meelepärast värsket rohelist (panin 15 g rohelist sibulat)
  • 250 g mozzarella‘t

Puhasta ja lõika sibul väikesteks kuubikuteks ja seller viiludeks, küüslauk haki peeneks. Riivi ingver ja lõika tšilli tükkideks (kui soovid vähem vürtsikat, siis eemalda sisu koos seemnetega). Tükelda puhastatud porgandid. Loputa läätsed külma vee all sõelal.

Kuumuta pannil õli ja prae selles kõigepealt sibulat ja sellerit keskmisel kuumusel 7 min kuni 8 minutit kuni sibul hakkab klaasistuma, lisa küüslauk, ingver ja tšilli ning prae veel 3 min kuni 4 minutit, kuni kõik asjad on pehmed. Lisa karripulber ja tomatipasta ning prae veel vähemalt minut, kuni need aromaatseks muutuvad. Lisa porgandid ja läätsed, sega läbi, seejärel tomatid ja puljong.

Tõsta kuumus ja lase supil keema tõusta. Alanda kuumus, kata pott kaanega ja lase supil u 40 minutit podiseda, kuni porgandid on pehmed. Lase supil pisut jahtuda ja püreesta. Maitsesta vajadusel soolaga.

Tõsta supp taldrikusse, puista peale meelepäraseid hakitud ürte ja murra mõned mozzarella tükid. Mina segasin ka mozzarella supi sisse.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s