Mooni-martsipanirullid (ilma pärmita)

Need saiakesed olid minu jaoks küll täielik pettumus. Tainas oli ülikleepuv ja halvasti töödeldav. Samuti oli sel tugev sooda maitse. Täidist oli liiga vähe, nii et tulemuseks oli suht kuiv ja kole käkk. Oleks pidanud mitu korda rohkem valget šokolaadi peale niristama, et midagi päästa.

Idee siit.

u 6 tk (353 kcal/100 g)

2018-03-17 10.50.35.jpg

  • 125 g keefiri
  • 1 muna
  • 0,25 tl soola
  • 35 g suhkrut
  • 200 g jahu
  • 0,5 tl soodat
  • 25 g toasooja võid

Täidis:

  • 25 g toasooja võid
  • 25 g mooniseemneid
  • 25 g tuhksuhkrut
  • 25 g martsipani, väikeste tükikestena

Lisaks:

  • 1 spl mooniseemneid (täidisele)
  • 25 g valget šokolaadi

Sega omavahel keefir, muna, sool ja suhkur. Lisa jahu ja sooda ning sega ühtlaseks. Kõige viimasena sõtku kätega juurde või. Kui tainas jääb pisut kleepuv, siis lisa veidi jahu. Valminud tainas aseta külmkappi u 15 minutiks. Seejärel rulli jahusel pinnal tainas õhukeseks ruuduks (25 cm x 25 cm).

Pane täidise komponendid kaussi ning sega lusikaga seni, kuni saad ühtlase segu. Seejärel tõsta segu väikeste tükkidena lahti rullitud tainale ning määri täidis laiali. Raputa peale veel 1 spl mooniseemneid ning rulli tainas kokku. Lõika rullist 6 viilu ning laota need ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 15 min kuni 20 minutit.

Küpsenud saiakesed pritsi kergelt veega üle ning lase siis rätiku all jahtuda. Seejärel kasta üle vesivannil sulatatud valge šokolaadiga.

2018-03-16 17.33.27.jpg2018-03-17 10.50.12.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s