Pasha kommid

Lihavõtted on varsti käes, nii et väga teemakohased kommid, mida olen pikalt teha plaaninud. Said väga head ja väga magusad. Sees ootamatult kreemine täidis. Selliste kommikeste vorpimine on veidi aeganõudev, kuid samas väga teraapiline tegevus.

Idee siit.

u 25 tk (484 kcal/100 g)

2018-03-18 12.16.46.jpg

Täidis

  • 20 g jõhvikaid (üks iga kommi sisse)
  • 1,5 spl Cointreau’d
  • 50 ml vahukoort
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • sidrunikoort
  • 50 g sidrunimaitselist valget šokolaadi
  • 25 g kohupiimapastat
  • 15 g kooritud, maitsestamata pistaatsiapähkleid (üks-kaks iga kommi sisse)
  • 200 g šokolaadi oma maitse järgi (kasutasin valget)

Tõsta kõik koostisosad toatemperatuurile ja esimesena pane jõhvikad Cointreau’ga väiksesse kaussi.

Pane väiksesse potti vahukoor ja vanillisuhkur ning lõika koorimisnoaga juurde paar sidrunikoore viilu. Kuumuta vahukoor keemiseni ja lase sel tasasel tulel 10 minutit podiseda (mul nii väikse vahukoorekoguse juures nii pikalt keeta ei õnnestunud :P). Samal ajal sulata vesivannil sidrunimaitseline šokolaad. Eemalda vahukoore potist sidrunikoor ning kalla vahukoor šokolaadile. Tõsta kauss vesivannilt ära ja sega hoolikalt läbi. Lase hetk jahtuda ning sega juurde kohupiimapasta. Jäta täidis jahtuma.

Sulata vesivannil 2/3 katmiseks mõeldud šokolaadist (kui kasutad tumedat šokolaadi, siis tempereeri). Pane šokolaadi teelusikaga ükshaaval kommivormide sisse ja lükka pintsliga šokolaad kommivormi ülemise ääreni välja. Tõsta kaetud vormid hetkeks külmkappi ja kui šokolaad juba tahkumas, siis võta välja ja pane iga vormi keskele jõhvikas ning pähkel ja kata need täidisega. Täidist peab olema parasjagu nii palju, et ääreni jääks vaid u 2 mm. Pane kommid taas külmkappi. Sulata vesivannil järelejäänud 1/3 šokolaadist. Mida kauem lased täidisel taheneda, seda kergem on seda pärast katta, kuigi see ka külmana jääb niikuinii mõnusalt kreemiseks. Täidise katmisega peab olema ettevaatlik, sest kui paned lihtsalt šokolaadi täidisele, siis see kukub sisse. Seetõttu võta pisike lusikas ja pane õhuke ühtlane kiht šokolaadi kommile, alustades äärtest!

Säilita komme jahedas!

2018-03-18 12.15.55.jpg2018-03-18 12.17.27.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pasha kommid

  1. Saara says:

    Mõtlesin neid lihavõteteks teha, aga paar küsimust – kas kasutasid külmutatuid jõhvikaid? Kui ei, siis kas need sobiks? Ja teiseks – kust saaks sidrunimaitselist valget šokolaadi?

    Like

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s