Sealihapihv seente ja sibulaga

Kuna aprill tuleb mul lihavaba kuu, siis veel viimased liharetseptid. Väikses koguses valmiks see roog suht kiirelt, kuid lihatükke kahe kaupa pannil sussutades kulus mul kuue inimese portsjonit tehes omajagu aega. Samas küpsetuslehed on ikka ülihea variant õlipritsmete vältimiseks ja maitseküllase liha saamiseks. Seened olid muidugi roa lemmikosa!

Idee siit.

kuuele (107 kcal/100 g)

2018-03-19 17.40.49.jpg

  • 6 x 150 g lõiku sea välisfileest (u 1,5 cm paksused; kasutasin 880 g minutipihve)
  • 6 lehte Maggi küpsetuspaberit ürtidega (võid kasutada ka teisi maitseid)
  • 420 g sibulat, poolratastena
  • 600 g šampinjone
  • 2 spl oliiviõli
  • soola ja pipart

Vasarda seafilee lõigud haamriga läbi (minutipihvide puhul pole vaja). Aseta Maggi küpsetuspaberite vahele ja suru pabereid vastu liha, et paberi küljes olevad maitseained võimalikult palju liha külge jääks. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ning prae liha paberi vahel mõlemalt poolt mõned minutid, kuni liha on pruunistunud ja läbi küpsenud.

Samal ajal kui liha küpseb, valmista sibul ja seened. Selleks kuumuta pannil veidi õli ning hauta keskmisel kuumusel sibulat 10 min kuni 15 minutit, kuni see muutub karamelliseks. Umbes 5 minutit enne valmimist lisa tükeldatud šampinjonid ning hauta ka need koos sibulaga läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides tõsta taldrikule praetud liha ja lihale tõsta peale sibul koos seentega.

This entry was posted in soolane and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s