Kreemine kukeseene-suvikõrvitsa pirukas kaerajahust põhjal

See pirukas sai tehtud ema sünnipäevalauale ja meeldis kõigile sööjatele. Minu õnneks sinihallitusjuustu maitset tunda ei jäänud ja domineeris siiski kukeseen. Kaerajahust põhi oli ka väga mõnus. Soovitan soojalt!

Idee siit.

255 kcal/100 g

2018-03-23 17.22.53.jpg

Põhi:

  • 240 g täisterakaerajahu
  • 100 g võid
  • 1 tl soola

Töötle täisterakaerajahu ja külm või koos soolaga köögikombainis ühtlaseks puruseks tainaks. Ma lisasin ka 2 spl külma vett, et tainas paremini kokku hakkaks. Suru tainas (24 cm) pirukavormi põhja ja äärtele ning tõsta külmkappi tahenema.

Täidis:

  • 1 väiksem valge sibul (50 g)
  • 250 g kukeseeni (kasutasin marineerituid)
  • 1 spl oliiviõli
  • soola, sidrunipipart
  • 200 g suvikõrvitsat
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 75 g pehmemat sinihallitusjuustu (Royal Blue)
  • 2 muna

Haki sibul, puhasta seened ning prae neid oliiviõlis, maitsesta soola ja pipraga. Lase jahtuda.

Tükelda suvikõrvits. Mikserda kokku maitsestamata toorjuust, sinihallitusjuust, munad ja sool/pipar. Sega täidisega suvikõrvitsad ning viimasena lisa jahtunud kukeseened koos sibulaga.

Kuumuta ahi 180 kraadini ning eelküpseta pirukapõhja 8 minutit. Seejärel vala peale täidis ja küpseta pirukat 20 minutit. Enne lahti lõikamist lase sel pisut jahtuda.

2018-03-23 18.10.29.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s