Harissa-kana porru ja kartuliga

Algretseptis oli kasutatud harissat, kuid mul oli kodus hoopis punast karripastat, mis ka mõnusalt tšilline. Õhtusöök valmis kiirelt ja oli päris hea. Kartul küpses ahjus krõbedaks ja kana jäi mahlane. Kreemisust lisas hapukoorekaste (algretsepti jogurtikaste pole mu teema).

Idee siit.

kuuele (134 kcal/100 g)

2018-03-25 18.12.58.jpg

  • 9 keskmist kartulit (meile meeldib kartul, nii et panime 1,5 kg)
  • 1,2 kg kanakintsuliha
  • 3 spl harissa pastat (kasutasin punast karrikastet)
  • 0,75 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 3 spl õli
  • 4 tl soola
  • 3 keskmist porrut (300 g)
  • 1,5 spl riivitud sidrunikoort (umbes 0,75 sidruni jagu)
  • 250 g maitsestamata jogurtit (kasutasin 250 g lahjat hapukoort ja 20 g kerget majoneesi)
  • 25 g küüslauku
  • 5 spl värsket hakitud tilli (15 g)

Koori kartulid ja viiluta sektoriteks, pane koos kanatükkidega kaussi. Sega omavahel harissa pasta, vürtsköömned, 2 spl õli ja 2 tl soola. Vala marinaad kartulitele ja kanale, sega läbi ning lase 30 minutit maitsestuda.

Vahepeal puhasta ja haki seibideks porru, sega hulka 1 tl soola, 1 spl õli ja sidrunikoor. Seejärel sega kokku jogurtikaste: lisa kaussi jogurt, 1 tl soola, hakitud küüslauk ja till.

Kuumuta ahi 200 kraadini, vala kana-kartulisegu ahjupannile ühtlase kihina ja küpseta 30 minutit (võimalusel pöördõhuga). Võta ahjust, lisa porru ja küpseta veel umbes 10 minutit. Serveerides nirista jogurtikaste üle terve roa.

2018-03-25 18.11.49

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s