Risoto krevettide ja porruga

Kui ma poleks seda risotot liiga kokku keetnud, oleks see ilmselt väga hea olnud. Vedelikku jäi mul igatahes väheks. Aga muidu oli see meeldivalt kreemine ja pisikesed krevetid andsid oma mõnusa meki.

Idee siit.

neljale (145 kcal/100 g)

2018-03-25 11.20.51.jpg

  • 1 suurem mugulsibul (110 g)
  • 1 keskmises suuruses porru (pane u 15 cm tükk kõrvale; 120 g)
  • 15 g küüslauku
  • 15 g võid
  • 340 g risotoriisi (mul oli 290 g)
  • 1 dl valget veini (kasutasin olude sunnil punast)
  • 750 ml köögiviljapuljongit (panin 650 ml)
  • 100 g parmesani

Krevettide ja porru lisand:

  • 5 g võid
  • u 15 cm jupp porrut
  • 10 g küüslauku
  • 200 g krevette
  • pipart, soola

Tükelda sibul, porru ja küüslauk väikesteks tükkideks. Pane umbes 15 cm tükk porrut kõrvale ning lõika see pikikiudu peenikesteks ribadeks (see läheb risoto peale). Risoto sisse mineva porru võib lihtsalt viilutada. Ka risoto lisandiks on tarvis küüslauku tükeldada, seega haki ka see küüslauk kohe ning tõsta koos pikkupidi tükeldatud porruga eraldi anumasse ootama.

Sulata paksupõhjalises potis või ning pane tükeldatud maitseköögiviljad potti madalale kuumusel hauduma; hauta umbes 5 minutit, vahepeal sega. Seejärel tõsta kuumust ja lisa potti risotoriis. Sega pidevalt ning kalla peale valge vein; sega jätkuvalt ning lase alkoholil kuumuse mõjul veinist aurustuda.

Nüüd kalla potti umbes puljongi kogusest (eelnevalt kuumutatud). Jäta risoto keskmisele kuumusele keema, aeg-ajalt segades ning puljongit juurde lisades.

Risoto keemise ajal valmista risoto lisand. Kuumuta pann, pane pannile veidi võid ning lisa tükeldatud porru ja küüslauk. Sega mõni minut ja lisa ka paar supilusikatäit puljongit, et köögiviljad kõrbema ei hakkaks. Kui vedelik aurustunud, lisa pannile ka krevetid ning prae, kuni need on küpsed. Maitsesta lisand soola ja pipraga.

Nüüd peaks ka risoto valmis saama. Olenevalt riisisordist tuleb risotot keeta umbes 15 min kuni 17 minutit; riis peab kindlasti jääma al dente ning risoto kergelt vedelapoolne. Viimasena sega risoto sisse riivitud parmesani juust.

Tõsta risoto kaussidesse ning jaota lisand iga risoto peale.

 

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s