Koorene lõhe-kartulisupp roheliste hernestega

Kuuks ajaks viimane lihaga retsept minu poolt. Üks eriti kreemine kalasupp, kus kalamaitse häirima ei jää. Haigena on see üks tõeliselt kosutav õhtusöök. Kaloreid ka kaks korda rohkem kui tavasupil :P

Idee siit.

kuuele (130 kcal/100 g)

2018-03-28 18.01.47.jpg

  • 1 spl oliiviõli
  • 15 g võid
  • 130 g porrut, tükeldatuna
  • 130 g porgandit, tükeldatuna
  • 150 ml valget kuiva veini
  • 310 g kartulit, tükeldatuna
  • 900 ml puljongit
  • 400 ml vahukoort
  • 200 g sulatatud juustu
  • 600 g lõhefileed, tükeldatuna (mul oli 665 g)
  • 300 g rohelisi herneid (võid kasutada sügavkülmutatud herneid)
  • soola ja pipart
  • 15 g värsket tilli, hakituna

Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja või segu. Lisa potti tükeldatud porru ja hauta paar minutit aeg-ajalt segades. Lisa tükeldatud porgand ja hauta paari minuti jooksul läbi. Lisa potti valge vein ja kuumuta keemiseni. Tõsta potti tükeldatud kartul ja puljong ning lase keema tõusta. Keeda vaiksel tulel kuni kartul on pehme ehk u 10 minutit. Lisa nüüd vahukoor, sulatatud juust ja lõhekuubikud koos roheliste hernestega. Kuumuta paar minutit ja tõsta siis pott tulelt. Arvesta sellega, et lõhetükid valmivad edasi ka kuuma supi sees. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides puista peale värsket hakitud tilli.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s