Šokolaadiküpsised Cheddari juustuga

Küpsetamata tainas oli juustu maitset tunda küll, kuid minu õnneks kadus see ahjusoojust saades ära. Seega pole kindel, kas see midagi juurde andis. Ehk kergelt soolakat nüanssi? Muidu aga olid küpsised üsna tavalised: minu jaoks miinuseks kakaomaitse ja plussiks pähklid :) Minu küpsised ahjus laiaks ei vajunud, sest hoidsin tainast üle öö külmikus.

Idee siit.

u 12 tk (464 kcal/100 g)

2018-04-02 11.26.33.jpg2018-04-02 13.35.01.jpg

  • 50 g võid
  • 50 g täisteranisujahu
  • 50 g täisterakaerajahu
  • 0,25 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 30 g kakaopulbrit
  • 50 g tumedat šokolaadi (panin 10 g tumedat ja 40 g piimašokolaadi)
  • 30 g metspähkleid/India pähkleid (panin pooleks mõlemat)
  • pool muna
  • 50 g pruuni suhkrut (panin 40 g)
  • 25 g Cheddari juustu

Sulata või ja jäta jahtuma. Sega omavahel mõlemad jahud, sool, küpsetuspulber, kakao, hakitud šokolaad ja pähklid.

Vahusta muna suhkruga ja lisa sulavõi. Sega kuivained ja hakitud juust teiste ainete hulka. Sega kõik ühtlaseks massiks.

Veereta käte vahel väikesed küpsisepallid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 170-kraadises ahjus 12 min kuni 15 minutit.

2018-04-02 11.26.56.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s