Konjakitorud

Kartsin nende torude valmistamist väga. Eriti seda, et mu ahi kõrvetab taina ära ja ma ei saa seda kokku rullida. Siiski polnud see suurim mure. Ütleks, et keerulisim osa on taina ühtlaselt plaadile saamine ja ka ühtlane küpsetamine. Ääred tulid mul head krõbedad, kuid keskosa kippus nätskeks jääma. Ehk lõuad pidid palju vaeva nägema, et toru söödud saaks. Ka šokolaad tahkub ju külmikus kõvaks ehk tekstuur oli mu jaoks pisut ebameeldiv ja oleks tahtnud maiust toasoojana nautida. Maitse oli muidu hea, kuid teadagi rammus.

Idee siit.

u 10 tk (450 kcal/100 g)

2018-04-03 12.46.29.jpg2018-04-03 12.48.00.jpg

Suhkruline tainas:

  • 0,5 muna
  • 90 g tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 90 g piima
  • 90 g nisujahu

Võikreem:

  • 150 g toasooja võid
  • 75 g tuhksuhkrut
  • 55 g toasooja suhkruga kondenspiima
  • 30 g konjakit või brändit

Kaunistamiseks:

  • 150 g tumedat šokolaadi (sellest 60 g panin piimašokolaadi)
  • 75 g hakitud röstitud sarapuupähkleid

Valmista tainas. Pane muna, suhkur, vanillisuhkur ja piim kaussi ning sega korralikult ja pikalt, kuni suhkur on täiesti sulanud. Lisa jahu ning sega veel mõned minutid. Jäta tainas vähemalt tunniks kuni üle öö jahedasse (10 °C kuni 15 °C) seisma. Mida kauem tainas seisab, seda läikivamad torud tulevad. Ma hoidsin tainast üle öö külmikus.

Kata ahjuplaat silikoonmatiga. Määri supilusikatäis tainast ringikujuliselt plaadile, nii õhukeselt ja ühtlaselt kui võimalik. Tee ühele plaadile neli ringi. Küpseta kohe 210 °C juures 8 min kuni 10 minutit. Küpsenud taina värvus peab olema kollane kuni helepruun.

Tõsta ahjuplaat lahtisele ahjuuksele ja keera ruttu ringid koonusteks. Kui küpsenud ringid liiga kauaks plaadile seisma jäävad ja jahtuvad, ei ole neid võimalik enam rulli keerata.

Aseta valmis koonused restile jahtuma. Toimi ülejäänud tainaga samamoodi, küpsetades neli ringi korraga, kuni tainas lõpuks otsa saab.

Valmista võikreem. Vahusta toasooja võid kuni see muutub heledamaks. Lisa sõelutud tuhksuhkur, sega läbi ning vahusta paar minutit. Nirista vahustamise käigus kreemi hulka toasoe kondenspiim. Lõpuks lisa konjak ja vahusta veel vaid nii kaua kuni kreem on ühtlane.

Pane võikreem pritskotti ning täida jahtunud koonused kreemiga. Aseta täidetud torud 15 min kuni 20 minutiks külmkappi, et kreem taheneks. Pigem hoida neid külmas võimalikult kaua, sest mul ei tahtnud šokolaad muidu võikreemi kuidagi ära katta, sest kreem hakkas all sulama!

2018-04-03 11.35.34.jpg

Haki ja sulata šokolaad vesivannil. Pane valmis üks kauss sulatatud šokolaadiga ja teine röstitud hakitud pähklitega. Kasta kreemiga täidetud toru otsapidi sulašokolaadi sisse ja seejärel pähklipuru sisse. Mina raputasin puru peale, sest muidu kippus šokolaad liialt maha voolama. Aseta restile või küpsetuspaberiga kaetud alusele tahenema. Valmis konjakitorud säilivad külmkapis õhukindlas karbis 2 päeva.

2018-04-03 12.46.55.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s