Tatrajahust rullbiskviit porgandi ja apelsiniga

Imeilus oranžikas gluteenivaba rullbiskviit. Toortatra omapärane mekk ja tekstuur on selles eriti mõnus. Täidiseks kergelt mõrkjas apelsinimarmelaad ja mahe kreemine kohupiima-mascarpone-segu. Üks mahlane ja kerge amps!

Idee siit.

222 kcal/100 g

2018-04-05 13.27.05

Täidis: 

  • 200 g kohupiima
  • 50 g Kreeka jogurtit (kasutasin mascarpone‘t)
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • poolelt apelsinilt riivitud koor
  • 300 g apelsinimarmelaadi

Mikserda kokku kohupiim, Kreeka jogurt ja vanillisuhkur. Sega hulka riivitud apelsinikoor. Tõsta külmkappi ootele.

Biskviit:

  • 6 muna
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 50 g hästi peenelt riivitud porgandit
  • 100 g toortatrajahu
  • 1 kuhjakesega tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks heledaks vahuks. Sega õrnalt hulka peenelt riivitud porgand. Sega toortatrajahu küpsetuspulbriga. Sõelu jahusegu õhukese kihina munavahule. Sega hästi õrnalt, tainast alt üles tõstes jahu munavahu hulka. Ära liiga palju ega liiga kaua sega, munavaht peab jääma kohevaks, muidu vajub biskviit ahjus kokku.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Vala tainas küpsetuspaberile. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Sel ajal, kui biskviit on ahjus, tõsta lauale puhas küpsetuspaber ja puista sellele õhuke kiht suhkrut. Kui biskviit on küpsenud, tõsta see küpsetuspaberi servadest hoides tagurpidi suhkruga kaetud küpsetuspaberile. Eemalda õrnalt maha rullides ahjus kasutatud küpsetuspaber. Rulli biskviit soojalt küpsetuspaberi abil rulliks ja lase 15 min kuni 20 minutit jahtuda.

Seejärel rulli tagasi lahti. Määri biskviidile apelsinimarmelaad nii, et ühest pikemast servast jääb paar sentimeetrit vabaks. Marmelaadile määri kohupiimakreem, need võivad omavahel seguneda. Rulli biskviit nüüd uuesti kokku, nii et täidiseta serv jääb kõige viimaseks.

Lõika rullbiskviidilt ebatasased otsatükid ära. Kaunista nt tuhksuhkru, riivitud apelsinikoore ja šokolaadiga. Lõika tükkideks ja naudi.

2018-04-04 16.28.49.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s