Rohelise herne püreesupp

Minu suureks üllatuseks sõi ka mees seda suppi hea meelega. Ütles vaid, et happelisust jääb väheks (ehk tasub igaks juhuks ka sidrunimahl valmis varuda). Supp on tugevalt hernemaitseline, kuid juurseller annab oma põneva nüansi juurde. Värv on lihtsalt imeline. Kevadeootuse supp :)

Idee siit.

kuuele (48 kcal/100 g)

2018-04-11 18.28.53

  • 190 g keedetud läätsesid
  • 470 g kartulit
  • 300 g juursellerit (mul oli 400 g)
  • 25 g küüslauku
  • 1 spl õli
  • 1400 ml puljongit
  • 600 g herneid
  • soola, pipart

Pane läätsed keema, et need jõuaks supiga samal ajal valmis. Mina kasutasin rohelisi läätsesid, mis on suhteliselt pika keemise ajaga, ning keetsin neid puljongis keskmisel kuumusel 15 minutit. Oluline on, et läätsed ei keeks liiga pehmeks, vaid need säilitaksid veidi krõmpsuva tekstuuri.

Seejärel koori kartul, juurseller ja küüslauk. Lõika need väiksemateks tükkideks; juurselleri võib üsna õhukeselt viilutada, siis on küpsemisaeg lühem.

Kuumuta potis õli. Vala potti kartul ja juurseller ning kuumuta neid pidevalt segades umbes paar minutit. Seejärel lisa küüslauk, aga ära seda pruunista. Kalla potti puljong ning keeda suppi umbes viis minutit, seejärel lisa (külmutatud) rohelised herned ning keeda suppi veel umbes 3 min kuni 5 minutit. Mida vähem herneid kuumtöödelda, seda erksamat rohelist värvi supp jääb.

Püreesta supp saumisekriga. Tõsta supp kaussi ja lisa supile läätsed.

2018-04-11 18.29.12

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s