Sidrunikorvikesed beseega

Kuna valmistasin need korvikesed lihtsalt mehega kahepeale söömiseks, ei hakanud neid kuidagi eriliselt kaunistama, kuigi algretseptis olid selleks variandid kirjas. Kirjutan need siiagi üles, kuigi ise pritsisin lihtsalt besee korvikeste peale ja lasin leeklambiga üle. Koogikesed on suhteliselt klassikalised: põhjaks krõbe muretainas, sees hapukas sidrunivõie ning katteks natuke magusat beseed. Aga klassika ongi vahel parim.

Idee siit.

5 tk (379 kcal/100 g)

2018-04-13 17.37.04.jpg2018-04-13 18.16.50.jpg

Muretainas:

  • 60 g nisujahu
  • 15 g mandlijahu
  • 25 g tuhksuhkrut
  • 35 g võid
  • näpuotsatäis soola
  • üks munakollane

Pane nisujahu, mandlijahu, tuhksuhkur, või ja sool köögikombaini ning töötle kiirelt riivitud parmesani laadseks massiks. Lisa munakollane ja töötle tainas kiirelt ühtlaseks. Suru tainas pisikeste võiga määritud vormikeste põhjadesse ja äärtele ning pane vähemalt tunniks külmikusse.

Seejärel kata põhjad nt fooliumi ja kuivatatud ubadega ning küpseta neid 175-kraadises ahjus 10 min kuni 15 minutit, kuni need on kuldsed. Jahuta täielikult.

Šokolaadikiht:

  • 50 g valget šokolaadi

Sulata šokolaad ja määri õhuke kiht iga koogikese põhjale.

Sidrunivõie:

  • pool lehte želatiini
  • 100 ml sidrunimahla
  • 100 g suhkrut
  • 1 muna
  • 30 g toasooja võid

Paisuta želatiin külmas vees. Kuumuta kastrulis sidrunimahl, suhkur ja muna 83 kraadini, samal ajal vispeldades. Eemalda tulelt. Pigista želatiinist liigne vedelik välja ja sega see sooja sidrunimahlaga. Lisa või. Saumikserda segu läbi ning vala korvikestesse. Hoia 1 h kuni 2 tundi külmikus, kuni võie on tardunud.

Küpsetatud besee:

  • 20 g munavalget
  • 30 g suhkrut

Vahusta munavalgeid madalal kiirusel, kuni need hakkavad vahutama. Seejärel hakka vähehaaval suhkrut lisama ja vahusta kuni saad tugeva munavalgevahu.

Kasta väikse kastruli põhi vahu sisse ja tee sellega taldrikule jälg. Põleta beseed leeklambiga, kuni see on kuldne. Korda ülejäänud taldrikutega.

VÕI

Korallid:

  • 40 ml vett
  • 15 ml neutraalse maitsega toiduõli
  • näpuotsatäis soola
  • kollast toiduvärvi

Sega kõik koostisosad omavahel. Kuumuta mittenakkuv pann ilma õlita. Vala supilusikatäis segu pannile. Küpseta paar minutit, kuni enam mulle ei teki. Eemalda pannilt ja pane köögipaberile nõrguma. Korda ülejäänud tainaga.

2018-04-13 17.37.55.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s