Maapähklivõi-moosimusid

Suutsin taaskord kaerajahu asemel rukkijahu kasutada, aga ei usu, et tulemus selle võrra halvem oli. Samas ei olnud mu küpsistel ahjust tulles enam eriti ilusaid süvendeid alles, kuhu moosi toppida. Aga enam-vähem sain hakkama. Peale läks külmikust leitud mustsõstramoos, mis küll polnud eriti hapu, aga sobis ka see. Sest küpsis ise liiga magus polnud, pigem mõnusalt maapähkline.

Idee siit.

12 tk (380 kcal/100 g)

2018-04-15 18.56.11.jpg

  • 70 g maapähklivõid
  • 45 g pruuni suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 40 g täisterakaerajahu (kasutasin täisterarukkijahu)
  • pohla- või muud meelepärast hapukat moosi (kasutasin 85 g mustsõstramoosi)

Sega maapähklivõi suhkru, muna ja vanillisuhkruga ühtlaseks. Lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu ning sega ühtlaseks. Vormi käte abiga väikesed pallikesed ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta pöidlaga küpsiste keskele moosi jaoks süvendid. Küpseta 200 kraadi juures umbes 12 min kuni 15 minutit, kuni küpsised on helekuldsed. Lase plaadil minut-kaks jahtuda ning tõsta ümber küpsiserestile edasi jahtuma. Tõsta igale küpsisele veidi moosi ning lase jahtuda. Seistes küpsised tahenevad, aga jäävad ikkagi seest mõnusalt pehmeks.

2018-04-15 18.51.15.jpg2018-04-15 18.56.23.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s