Hapukapsa-tomatisupp kartuliga

See supp polnud kahjuks minu teema. Mõnusalt taimne küll, kuid liiga happeline. Isegi 2 spl suhkrut ei aidanud. Kannatas süüa vaid rohke hapukoore ja võileivaga.

Idee siit.

kuuele (29 kcal/100 g)

2018-04-18 18.30.35.jpg

  • 1 spl oliiviõli
  • 175 g sibulat
  • 500 g keetmata hapukapsast (mul oli pakis 640 g)
  • 2 loorberilehte
  • u 2 liitrit keevat vett
  • 545 g kartulit
  • 500 ml tomatimahla
  • 1 spl pruuni suhkrut (panin 30 g)
  • 1 tl soola
  • pipart

Aja suurem pott pliidil kuumaks ja lisa õli. Haki sibulad peeneks ja vala need kuuma õli sisse. Lase paar minutit praadida, kuni sibulad on klaasjad ja hakkavad kuldpruuniks muutuma. Lisa hapukapsas, loorberilehed ja keev vesi. Lase keskmisel kuumusel kaane all u 45 minutit podiseda. Lisa kartuliviilud ja keeda, kuni kartul on peaaegu pehme. Lisa tomatimahl, pruun suhkur, sool ja maitse järgi pipart. Keeda veel mõned minutid, kuni kartul on täiesti pehme.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s