Taimne pasta lihavabaks esmaspäevaks

Mmm vot see pastakaste on hea ja seda on ka piisavas koguses, et pasta kuivaks ei jääks! Valmistamine oli ka ülilihtne!

Idee siit.

kuuele (97 kcal/100 g)

2018-04-23 18.29.37.jpg

  • 450 g täisteramakarone (keedetult 1 kg)
  • 1 purk (400 g) kikerherneid (nõrutatult 240 g)
  • 300 g kirsstomateid
  • 105 g sibulat
  • 120 g varssellerit
  • 25 g küüslauku
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 purk (350 g) pastakastet tomati ja basiiilikuga (panin 420 g)
  • 150 ml vett
  • soola, 1 tl suhkrut, kuivatatud punet ja pipart
  • 150 g parmesani

Keeda makaronid pakendi juhiste kohaselt soolaga maitsestatud vees al dente ja nõruta. Nõruta ka kikerherned. Soovi korral lõika tomatid pooleks või neljaks.

Haki sibul, seller ja küüslauk peeneks. Kuumuta pannil õli ning prae selles sibulat ja sellerit keskmisel kuumusel kuni need on klaasjad ja pehmed (u 8 minutit). Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel paar minutit. Vala pannile pastakaste koos u 1,5 dl veega ja tomatitega ning lase küpseda u 5 minutit kuni tomatid on pehmed. Lisa ka kikerherned, maitsesta ja lase veel umbes minut küpseda. Sega kaste ja nõrutatud makaronid läbi. Serveeri kohe koos riivitud juustuga. Ma segasin juustu toidu sisse.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s