Kõrvitsasupp kukeseentega

Ma ei tea, kuidas see võimalik, aga mul kulus liiter vähem puljongit ja ka sellise koguse juures tuli ikka väga vedel supp. Poe sügavkülma kukeseened on jätkuvalt puhas jälkus, nii et kahjuks midagi nauditavat siin supis polnud. Teinekord lisaks kartulit vms, et natuke tummisem oleks.

Idee siit.

neljale (52 kcal/100 g)

2018-04-26 18.31.52.jpg

  • 200 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 1 spl oliiviõli
  • 2 tl punet
  • 2 tl basiilikut
  • 1 kg puhastatud kõrvitsakuubikuid (mul oli 975 g)
  • 2 l köögiviljapuljongit (mul kulus 1 l)
  • 300 g kukeseeni (mul oli 250 g)
  • 2 dl vahukoort
  • soola, pipart

Tükelda sibul ja küüslauk, prae potis vähese õliga, lisa ürdid ja kõrvitsakuubikud. Vala juurde umbes pool puljongist ja hauta kaane all keskmisel kuumusel umbes 20 minutit.

Samal ajal haki kukeseened ja prae kuival pannil, kuni seentest on enamus vedelikku eraldunud. Aseta kõrvale.

Kui kõrvitsakuubikud on murenenud, püreesta potisisu saumiksriga. Lisa koor ja maitsesta soolaga. Lisa puljongit nii palju, kui vedelat suppi just soovid. Sega sisse kukeseened ja serveeri.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s