Bolognese kaste ubadest ja šampinjonidest

Ajasin selle retsepti juures veits koguseid sassi ja ube rändas rooga rohkem kui ette nähtud :D Kuna mul olid tšillikastmes oad, siis rändas ka kaste sisse ja tomatipasta jätsin üldse välja. Kokku sai mõnus vegan pastaroog, kuhu paraku küll mitte-vegan juustu peale lõikusin :P

Idee siit.

kuuele (63 kcal/100 g)

2018-04-29 17.50.53.jpg

  • 245 g sibulat
  • maitse järgi tšillit
  • 25 g küüslauku
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 dl vett (panin 80 ml)
  • 2 purki punaseid ube vees (mul olid tšillikastmes punased oad, nii et valasin sisse kogu kahe purgi sisu ehk kokku 770 g kastmes ube)
  • 600 g kooritud tomatid omas mahlas
  • 1,5 dl tomatipastat (jätsin välja)
  • 300 g šampinjone
  • 1,5 spl kuivatatud basiilikut
  • 20 g hakitud peterselli
  • 1,5 tl pruuni suhkrut
  • 500 g täisteraspagette (keedetult 1260 g)

Haki sibul, tšilli ja küüslauk. Kuumuta neid kõrgete potis õlis. Lisa 1 dl vett ning hauta segu madalal kuumusel 5 minutit.

Nõruta oad, loputa sõelal voolava vee all, kuni vahtu enam ei tule. Lisa oad koos tomatikonservi ja tomatipastaga pannile.

Lisa seened ja basiilik ning hauta veel paar minutit. Maitsesta soola, hakitud peterselli ja suhkruga. Serveeri koos keedetud spagettide, värske basiiliku ja riivitud parmesaniga.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s