Lehtkapsapüreesupp

Supid ei vea mind üldiselt alt, kuid see on küll üks täiesti iseloomutu supp. Positiivne on selle juures vaid kalorite vähesus, nii et sai rahuliku südamega rohke võiga leiba kõrvale süüa :P

Idee siit.

kuuele (33 kcal/100 g)

2018-05-02 17.47.15.jpg

  • 135 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • 245 g porrut
  • 200 g spinatit
  • 420 g lehtkapsast
  • 1 spl oliiviõli
  • 1,5 l aedviljapuljongit
  • 2 purki (800 g) valgeid konservube (kurnatult 535 g)
  • 15 g rohelist sibulat
  • 2 spl sidrunimahla
  • pipart, soola

Koori sibul ja küüslauguküüned, haki peenemaks. Lõika porru valge osa ribadeks. Loputa spinat ja lehtkapsas. Eemalda lehtkapsa varred ja haki peenemaks.
Kuumuta poti põhjas õli ja passeeri selles hakitud sibulat, küüslauku ja porrut. Kalla peale puljong ja lase keema. Nõruta ja loputa oad. Lisa puljongisse oad, lehtkapsas, spinat ja roheline sibul. Lase korraks keema tõusta ja püreesta sauseguriga. Maitsesta sidrunimahla, pipra ja soolaga.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s