Rabarbiruudud

Oleks ka väga tahtnud nii ilusaid roosasid ruudukesi saada, kuid mu rabarber oli roheline, nii et väikses koguses vaarikas väga ei aidanud. Enne ahju panekut oli kook küll kergelt roosakas, kuid ahjust väljudes oli seegi natuke kadunud :D Kuigi kasutasin enda arust sama suurt vormi kui algretseptis, tuli mu kook madalam. Ei teagi, kas küpses üle või miks see natuke kummine ja kuiv jäi. Maitset oli ka vähe :( Selline tavapärasest mahedam amps.

Idee siit.

311 kcal/100 g

2018-05-02 18.43.17.jpg

Rabarbripüree

  • 500 g rabarbrit
  • 90 g suhkrut
  • 1 apelsini koor ja mahl (5 g ja 135 ml)
  • 30 g vaarikaid

Pane rabarber koos suhkruga tasasele tulele keema. Lisa apelsini koor ja mahl. Keeda kuni rabarber on pehme. Lisa vaarikad. Püreesta sauseguriga.

Koogipõhi

  • 100 g toasooja võid
  • 140 g toasooja toorjuustu
  • 100 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 180 g jahu
  • soola

Töötle kõik ained omavahel köögikombainis ühtlaseks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale. Kasutasin kandilist vormi 25 cm x 25 cm. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.

Koogikate

  • 3 muna
  • 50 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 300 ml rabarbripüreed
  • 50 g jahu

Vahusta munad suhkrutega. Lisa rabarbripüree. Sõelu juurde jahu. Kalla segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 20 minutit. Lase jahtuda ja hoia enne serveerimist paar tundi külmkapis. Serveerimisel raputa peale tuhksuhkrut.

2018-05-02 18.42.37.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s