Kreemjas seene püreesupp

Mehele ei läinud see supp üldse peale, sest tal oli kinnisidee, et sinna peab mingi piimatoode sisse minema, mis supi kreemiseks teeks. Minu meelest see oli niigi kreemine ja mõnusalt tugeva seene maitsega.

Idee siit.

kuuele (48 kcal/100 g)

2018-05-09 19.02.59.jpg

  • 1800 ml keeva vett (panin 1600 ml)
  • 1 spl oliiviõli
  • 200 g sibulat
  • 15 küüslauku
  • 750 g šampinjone
  • 4,5 tl soola (panin 3 tl soola ja 2 seenepuljongi kuubikut)
  • 90 g päevalilleseemneid
  • 675 g kartulikuubikuid (panin 715 g)
  • näpuotsaga kuivatatud punet

Pane vesi kannuga keema. Samal ajal aja paksema põhjaga pott kuumaks. Vala sinna õli ja lisa hakitud sibulad. Prae paar minutit. Lisa hakitud küüslauguküüned ja prae minutike. Lisa viilutatud šampinjonid ja 1,5 tl soola. Prae paar minutit. Lisa päevalilleseemned, kartulikuubikud, pune ja keev vesi. Sega ja lase umbes 15 minutit podiseda. Vahepeal võid lisada veel 1,5 tl kuni 3 tl soola. Keeda, kuni kartul on pehme. Maitse leent ja lisa veel vajadusel soola. Keera kuumus maha ja püreesta supp saumikseriga.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s