Apelsinimaitselised pulgakoogid

Üks asi on kindel: tavalise šokolaadiga on väga raske pulgakooke katta. See on liiga paks selleks. Aga ma ei viitsi spets glasuuršokolaadi ka osta :P Jälle oli küsimus, kas pulgakoogid on küllalt mahlased ehk palju biskviiti/toorjuustu peaks kasutama. Aga tulid vist ikkagi välja. Külmkapikülmana tundusid päris jamad, kuid toasoojana (nagu peab) serveerides sulasid suus ja kõik oli paigas :)

Idee siit.

u 25 tk (360 kcal/100 g)

2018-05-12 10.24.36.jpg

  • 100 g võid
  • 2 muna
  • 100 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 suure apelsini riivitud koor (5 g)
  • 225 g jahu
  • 1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl värskelt pressitud apelsinimahla
  • 120 g toorjuustu
  • 1 spl apelsinilikööri
  • 1 tl apelsinisuhkrut (nt RUF või Dr. Oetker)
  • 200 g tumedat glasuuršokolaadi (kasutasin 150 g Bitterit ja 50 g Nurri)

Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta toasoojad munad suhkrutega tugevaks kohevaks vahuks. Lisa jahtunud sulavõi ja riivitud apelsinikoor. Lõpuks lisasin vaheldumisi apelsinimahl ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Valas tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (24 cm) ja küpseta 180-kraadises ahjus kuni koogi sisse torgatud puutikk jäi kuivaks. Selleks kulub umbes 35 min kuni 45 minutit (mul kulus u 20 min). Lase koogil täielikult jahtuda, seejärel paki toidukilesse (sobib ka foolium) ja jäta järgmise päevani jahedasse seisma.

Lõika apelsinikoogi pealt, alt ja külgedelt võimalikult õhukeselt ära pruuniks küpsenud pind. Seda selleks, et pulgakooki hammustades vaataks tumeda glasuuri alt vastu ilus helekollane sisu. Pruuni pealsipinna võib ka alles jätta, aga siis jääb sisu pruunikam. Ma kasutasin ära 430 g apelsinikooki.

Pudista kook peenikeseks ühtlaseks puruks. Sega toorjuustu (toasooja on kergem segada) hulka liköör ja apelsinisuhkur ning lisa toorjuustusegu järk-järgult koogipurule. Sega ja lisa toorjuustu, kuni mass hakkas kokku ja sellest sai palle voolida. Vooli u 20 g pallid ja pane need pooleks tunniks kuni üle öö külmkappi. Sulata šokolaad. Torka pulk otsapidi šokolaadi sisse, seejärel külmkapist võetud koogipalli sisse ning kasta pall sulašokolaadi. Lase üleliigsel šokolaadil maha valguda.

Serveeri toasoojalt.

2018-05-10 20.58.35.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s