Kirju kass

Kirju kass on hele versioon kirjust koerast. Selle magustoidu juures on minu meelest eriti oluline vedeliku kogus paika saada. Mina lisasin tsipa liiga palju apelsinimahla ja maius jäi väga pehme. See-eest aga ülimalt mahlane ja tõeliselt maitsev! Õuna lisamine on väga hea idee!

Idee siit.

161 kcal/100 g

2018-05-11 16.24.44.jpg

  • 180 g kondenspiimamaitselisi küpsiseid
  • 50 g võid
  • 15 g suhkrut
  • ühe apelsini koor
  • 100 g haput marmelaadi
  • 1 õun (90 g)
  • 5 ml sidrunimahla
  • 30 ml apelsinimahla
  • 65 g Kreeka jogurtit (Alma)

Pane kaks küpsist kõrvale. Purusta ülejäänud küpsised näppude vahel kaussi.

Sulata pliidil potis või, lisa suhkur ja sulata samuti. Lase segul jahtuda.

Pese ja kuivata apelsin. Riivi kollane kooreosa ja lisa kaussi küpsistele. Tükelda marmelaad ja lisa samuti küpsistele.

Koori õun, puhasta südamikust ja lõika väikesteks kuubikuteks. Pressi sidrunist ja apelsinist mahl välja, vala õunatükkidele ning sega läbi. Lisa küpsisesegule õunatükid, jahtunud sulavõi ja jogurt, sega korralikult läbi.

Lõika toidukilest üks tükk. Purusta kaks kõrvalepandud küpsist köögikombainis peeneks puruks. Puista puru kiletükile. Pane peale kogu küpsisemassist. Mätsi kätega rulliks, veereta küpsisepurus ja paki kilesse.

Pane külma ning lase seal seista 1 tund kuni 1 öö. Lõika viiludeks.

2018-05-11 16.24.29.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s