Vaarika-šokolaadikook

Kuna sellele nädalale sattus hullult palju kokkamisi, siis oli mul vaja leida kiirelt valmiv emadepäevakoogi retsept. Ja see kook just selline ongi. Usun, et üle poole tunni küll ei kulunud. Aega võtab vaid see, et kook peab külmikus üleöö seisma ja pärast seda tuleb seda külmana serveerida. Soojana oleks kook liiga pehme, mis tähendab, et külmkapikülmana on see täpselt parajalt suus sulav, kuid hoiab veel oma kuju. Ülimagus valge šokolaadi kiht, hapukad vaarikad ja tummine tumeda šokolaadi kiht tekitavad koos lihtsalt imelise koosluse. Meeldis kogu perele.

Idee siit.

337 kcal/100 g

2018-05-12 14.13.42.jpg2018-05-13 14.57.37.jpg

Põhi:

  • 150 g (šokolaadi)küpsiseid
  • 60 g võid

Täidis:

  • 4 dl vahukoort (mul oli 370 g)
  • 200 g toorjuustu
  • 150 g valget šokolaadi
  • poole sidruni riivitud koor
  • u 200 g (külmutatud) vaarikaid (sisse panin 150 g)
  • 150 g tumedat šokolaadi

Koogi põhjaks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Kata ümmargune lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhi küpsisepuruga. Aseta külmikusse.

Vahusta vahukoor, lisa toasoe toorjuust. Jaga vahukoore-toorjuustusegu kaheks osaks.

Sulata valge šokolaad vesivannil ja jahuta. Lisa ühele osale vahukoore-toorjuustukreemile riivitud sidrunikoor ja sulatatud valge šokolaad. Tõsta kreem koogipõhjale ja kata vaarikatega.

Sulata tume šokolaad ja jahuta. Lisa teisele osale vahukoore-toorjuustukreemile šokolaad, sega ühtlaseks kreemiks (vajadusel lisa tuhksuhkrut maitse järgi) ja vala ettevaatlikult koogile. Tõsta külmikusse üleöö tahenema.

Kaunista meelepäraselt.

2018-05-12 14.14.09.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s